«Δεν είμαστε αντίθετοι με αναμορφώσεις προϋπολογισμών, με την αυστηρή όμως προϋπόθεση πως αυτή θα υπακούσει στις προτεραιότητες των λαϊκών αναγκών», επισημαίνει σε σχόλιο της η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας για την αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής και της Συμπαράταξης, με αφορμή την αύξηση των δημοτικών τελών.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Ως Λαϊκή Συσπείρωση παρακολουθούμε, προϊδεασμένοι ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συζήτηση περί ισολογισμού του Δήμου για το 2023,την ψεύτικη σε ουσία και κακή σε περιεχόμενο αντιπαράθεση της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας και της Συμπαράταξης με αφορμή τα οικονομικά του Δήμου η οποία εντείνεται με επίκεντρο την είδηση για αύξηση των δημοτικών τελών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Η μεν Δημοτική Αρχή της Νέας Δημοκρατίας φαινόταν εξάλλου, ήδη από την αρχή της θητείας της πως έψαχνε απεγνωσμένα να βρει την αφορμή που θα της έδινε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την πραγματική της ατζέντα και να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Με Δούρειο Ίππο, επομένως, την κλασσική παλαιοκομματική δικαιολογία πως παρέλαβε καμένη γη φέρεται να μαγειρεύει και να εισηγείται μια οριζόντια αύξηση δημοτικών τελών κατά 35%.

Η δε Συμπαράταξη, προφανώς ενθαρρυμένη από το συστημικό «φιλί της ζωής» που δίνει επί μήνες τώρα η άρχουσα τάξη στην ντόπια αμαρτωλή σοσιαλδημοκρατία προκειμένου να την νεκραναστήσει ως δεύτερο πόλο συστημικής διαχείρισης και κυβερνητικής εναλλαγής, θυμήθηκε τα παλαιά κόλπα από το σοσιαλδημοκρατικό εγχειρίδιο ενσωμάτωσης, κάμψης και πυρόσβεσης της λαϊκής οργής, δυσαρέσκειας και αντίρρησης. Θυμήθηκε τη διαβούλευση! Λες και το πρόβλημα είναι αν θα επιβληθούν δημοτικά τέλη με ή άνευ διαβούλευσης, με ή άνευ δήθεν «δημοκρατικής» νομιμοποίησης. Αυτός βέβαια ήταν διαχρονικά ο βρώμικος ρόλος της. Να εφαρμόζει την ίδια πολιτική ντύνοντάς την μάλιστα με έναν μανδύα «λαϊκής» ή «δημοκρατικής» νομιμοποίησης. Η Συμπαράταξη, παρεμπιπτόντως, ας ρίξει τους τόνους όσον αφορά τις βαρύγδουπες εκφράσεις για δημοκρατικές διαδικασίες και ας περιορίσει τις αναφορές της στο δικαίωμα και την αρετή της συμμετοχής ιδίως όσον αφορά τα της Δημοτικής Επιτροπής, όταν με τη δική της στάση στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της απέκλεισε την 3η τη τάξει δημοτική παράταξη, τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ…

Επί του πρακτέου, η Συμπαράταξη ως Δημοτική Αρχή άφησε έναν Δήμο με μεγάλα κενά και ελλείψεις, ως αποτέλεσμα της διαφορετικής ιεράρχησης προτεραιοτήτων από εκείνη που θα είχαν ανάγκη η ικανοποίηση των σύγχρονων ζητημάτων του λαού της Λάρισας. Κενά που ξεκινάνε από την καθαριότητα και καταλήγουν στις σχολικές υποδομές. Και προτεραιότητες αντίθετα που ξεκινάνε από το ΣΒΑΚ και τελειώνουν στην γύμνια του Δήμου σε ζητήματα αντιπλημμυρικής θωράκισης και πολιτικής προστασίας.

Ακριβώς την ίδια ιεράρχηση με δογματικό ζήλο και στρατηγική επιλογή ακολουθεί η διοίκηση Μαμάκου. Αυτό εξάλλου αποδεικνύεται περίτρανα εν προκειμένω και από το γεγονός πως υπερψήφισαν από κοινού τον προϋπολογισμό του Δήμου του 2023, δηλαδή της χρονιάς για τον ισολογισμό της οποίας επιδίδονται σε αυτόν τον ψεύτικο καβγά σήμερα αυτές οι δύο αδελφές παρατάξεις!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση λοιπόν, μόνο μια φράση έχουμε να τους απευθύνουμε: Αιδώς Αργείοι! Να αφήσουν το υποκριτικό ενδιαφέρον οι μεν ως εξίσου συνυπεύθυνοι για την ισχύουσα πολιτική και κυρίως να αφήσουν οι δε τις ιδέες για την αύξηση δημοτικών τελών που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη των πολιτών.

Ξεκαθαρίζουμε τέλος, πως στρατηγικά και διαχρονικά δεν είμαστε αντίθετοι με αναμορφώσεις προϋπολογισμών, με την αυστηρή όμως προϋπόθεση πως αυτή θα υπακούσει στις προτεραιότητες των λαϊκών αναγκών ή με αναπροσαρμογή δημοτικών τελών, εισάγοντας συγκεκριμένο μη οριζόντιο συντελεστή που μειώνει έως φοροαπαλλάσσει τα λαϊκά νοικοκυριά και τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους από τα δημοτικά τέλη και αντιθέτως τα εισπράττει από τους έχοντες, από μεγάλους επιχειρηματίες, από μεγάλες επαγγελματικές στέγες κ.ο.κ. Ειδικά το τελευταίο, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το εφαρμόζει στους Δήμους όπου έχει αναδειχθεί Δημοτική Αρχή (πχ Πάτρα). Εάν λοιπόν η Νέα Δημοκρατία και ο Δήμαρχός της επιδιώκουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη των Λαρισαίων, να περάσουν πρώτα από τις γεμάτες τσέπες των στυλοβατών τους. Να περάσουν από εκείνους που διαφημίζουν με δαπανηρά φεστιβάλ, από εκείνους που στριμώχνουν σε εργολαβίες και υπεργολαβίες, από εκείνους που αναλαμβάνουν τις ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες του Δήμου.

Τα υπόλοιπα με το λαό της πόλης ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα επιβουλεύεται να βάλει χέρι στο ήδη χειμαζόμενο εισόδημά του».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω