Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων, που γιορτάζεται ετησίως στις 20 Ιουνίου, και υπό τη σκιά του πρόσφατου πολύνεκρου ναυαγίου με τους εκατοντάδες μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου, εκδήλωση ευαισθητοποίησης έλαβε χώρα, σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Αφιερωμένη στην αξία της κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης της ανθρώπινης ζωής για συνανθρώπους μας, που με τις οικογένειές τους έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, η εν λόγω εκδήλωση προσέγγισε το ενδιαφέρον αρκετών Λαρισαίων.

Συγκεκριμένα, περιλάμβανε αφήγηση ιστοριών, καθώς και εικαστικές – καλλιτεχνικές δράσεις με τη συμμετοχή ασυνόδευτων παιδιών και παιδιών της κοινότητας υποδοχής.

«Σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, σε μια περίοδο που πραγματικά πάρα πολλά ακούγεται για το μεταναστευτικό, όταν είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από το ναυάγιο στην Πύλο, στην πόλη της Λάρισας τιμούμε την ημέρα του πρόσφυγα… Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, για μια κοινωνία αλληλεγγύης, για μια κοινωνία που σέβεται την ανθρώπινη ζωή, για μία κοινωνία που υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες…» τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Μας ενδιαφέρει οι άνθρωποι να βρίσκουν την θέση τους στη κοινότητά τους, να συνδέονται, να κάνουν ωραία πράματα…» είπε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ζωής κα Ειρήνη Κουφάκη.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της:

Επρόκειτο για μια διοργάνωση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων Αστικού Ιστού Λάρισας και Κουτσόχερου της ΠΔΕ Θεσσαλίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, το Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, την ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας «Αλησμόνητες Πατρίδες», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νομού Λάρισας, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας «Ορφέας» – ΟΚΑΝΑ», το Εργαστήρι Ζωής, το χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Πρόγραμμα Ένταξης Helios του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και τις οργανώσεις SolidarityNow, Intersos, DRC, One – stop – shop, Κοινωνικό ΕΚΑΒ και ΚΕΑΝ.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω