Με 50+1 προτάσεις ο Δήμος Λαρισαίων και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του καταθέτουν πρόταση υποψηφιότητας για τον τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024.

«Αυτός ο θεσμός αφορά ουσιαστικά την προβολή των αιτημάτων με τις διεκδικήσεις που υπάρχουν για τους νέους ανθρώπους 15-29 ετών. Στόχος του είναι η προαγωγή της συμμετοχής των νέων στην πολιτική και κοινωνική ζωή του κάθε τόπου. Ταυτόχρονα, η προβολή αυτής της διαδικασίας και του δήμου σε ευρωπαϊκό κι όχι μόνο επίπεδο. Οι ενδιαφερόμενοι δήμοι κλήθηκαν να υποβάλλουν αιτήσεις και ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε να διεκδικήσει αυτό τον τίτλο και η Λάρισα να είναι Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2024. Μάλιστα, ο κύκλος της πρότασής μας είναι 50+1 προτάσεις για νέους πολίτες… Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είμαστε στην ομάδα εκείνων των δήμων που θα προκριθούν ώστε στο τέλος να μπορέσουμε να χαρούμε ακόμη ένα τίτλο για το δήμο μας. Πρόκειται για επτά δήμους που θα διαγωνιστούν στη συγκεκριμένη διαδικασία» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

«Το εγχείρημα στην ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο. Το κοινωνικό και οικονομικό σύστημα δε βοηθούν τους νέους να συμμετάσχουν στα κοινά. Δεν έχουν τους πόρους και τις ευκαιρίες για να είναι ανεξάρτητοι. Αυτό το πρόβλημα ο Δήμος της Λάρισας προσπαθεί να το αλλάξει, ώστε να γίνουν οι νέοι ενεργοί πολίτες. Πράγματι με την προκήρυξη αυτή για τη διεκδίκηση του τίτλου Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2023, ο Δήμος πήρε την ευκαιρία και την αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο. Έγινε μια πολύμηνη δουλειά… Η Λάρισα είναι μια πόλη που μαθαίνει με τα νιάτα.» ανέφερε ο συντονιστής στην ομάδα πρότασης κ. Αλέξης Κόκκος.

«Σε διάστημα πέντε ημερών πήραν μέρος 557 δημότες, γενικώς που σημαίνει πως η συμμετοχή γίνεται μια κουλτούρα… Το 46% συμφωνεί πως άλλαξαν οι συνθήκες μετακίνησης στη Λάρισα μετά την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας» δήλωσε η διαχειρίστρια στο πρόγραμμα τους Novoville κα Έφη Νιόμα, παρουσιάζοντας μερικά στοιχεία της διαβούλευσης.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η νέα γενιά όχι απλά συμμετέχει, η νέα γενιά όχι απλά αποφασίζει, αλλά ερωτάται και έχει τη δυνατότητα και την εμπιστοσύνη να απαντήσει σε πράματα που τον απασχολούν και να συνδιαμορφωθεί μια στρατηγική που την αφορά άμεσα. Μέσα από τη διαδικτυακή διαβούλευση τέθηκαν κάποιες προτεραιότητες. Προτεραιότητα στους νέους αποτελούν η ανεργία, δυνατότητες εργασίας, δυνατότητες επιχειρηματικότητας, η συμπερίληψη, η εκπαίδευση και φυσικά ο πολιτισμός, έχοντας ως κορωνίδα την ενεργό πολιτειότητα.» είπε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων κα Φωτεινή Μυσιρλή.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της:

«Η υποβολή πρότασης υποψηφιότητας της πόλης μας ως Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 204 αποτελεί πολιτική επιλογή, που έχει να κάνει με τις προτεραιότητες της πόλης, τη φιλοσοφία της πόλης.» επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω