Η κατάσταση που επικρατεί στο κυκλοφοριακό της πόλης με άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των Λαρισαίων, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για τη διάνοιξη της οδού Τάκη Τσιόγκα.

Μία παρέμβαση που αποτελεί μέρος της εφαρμογής του ΣΒΑΚ, όπως εξήγησε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος μεταξύ ανέφερε ότι «το ΣΒΑΚ είναι η κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης που πάντα είχε στόχο να σταματήσει τη διαμπερή κυκλοφορία στην πόλη. Στο σχέδιο πόλης λοιπόν υπάρχουν αυτοί οι περιφερειακοί δακτύλιοι που αποτρέπουν τη διαμπερή κυκλοφορία από το κέντρο της πόλης και η κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης το επιβάλει αυτό».

Ο Δήμαρχος είπε επίσης πως «τα αυτοκίνητα στην πόλη την τελευταία δεκαετία έχουν διπλασιαστεί. Άρα λοιπόν να μην αναζητά να έρθει από τη Λέσχη στο Δημαρχείο με το αυτοκίνητο, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει και το θέλουμε να μην έρθει… Ποδήλατο, τα ποδαράκια μας και το αστικό είναι η ζωή μας για τα επόμενα χρόνια… Η ήρεμη πόλη απαιτεί κυκλοφοριακή οργάνωση, χάος είναι οτιδήποτε άλλο. Παίρνω το αυτοκίνητο και πάω όπου θέλω. Αυτό είναι το απόλυτο χάος».

Πρόσθεσε πως με τις παρεμβάσεις του ΣΒΑΚ «διαμορφώθηκαν χώροι γειτονιάς όπου έχουν κοπεί τα ατυχήματα» για να συμπληρώσει πως «η πόλη μας είναι η πόλη των 15 λεπτών από που κι αν ξεκινήσεις σε 15 λεπτά είσαι εκεί που θέλεις. Αυτό που ζητούν όλες οι πόλεις και από χώρες του εξωτερικού… Υπάρχει ένας σχεδιασμός που έχει αρχή μέση και τέλος… Το ΣΒΑΚ είναι βέβαιο ότι θα φέρει και αντιδράσεις. Όταν επιβάλεις κάποιον ότι θα αφήσει το αυτοκίνητό του και θα περπατήσει, σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις. Όταν βγήκαμε στη Μ. Αλεξάνδρου κατέβηκα τρεις φορείς και έφαγα το βρισίδι. Όταν τελείωσε ο δρόμος στη συνέχεια είχαν αίτημα όλοι οι καταστηματάρχες όχι να τον κάνω δρόμο ήπιας κυκλοφορίας αλλά πεζόδρομο. Τα έργα αυτά αλλάζουν τη φυσιογνωμία της πόλης, την πάνε πολύ πιο μπροστά από εκεί που ήταν».

Προανήγγειλε τέλος «άμβλυνσης» του προβλήματος με τους χώρους στάθμευσης στην πόλη».

ΜΑΜΑΚΟΣ: «ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΦΑΤΟ, ΣΒΑΚ ΚΑΙ ΓΠΣ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ»

Με μία παντελώς διαφορετική προσέγγιση στο πρόβλημα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Μαμάκος προανήγγειλε αναθεώρηση τόσο του ΣΒΑΚ αλλά και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «και τα ΣΒΑΚ και για ΓΠΣ αναθεωρούνται, τίποτε δεν είναι θέσφατο, προσαρμοζόμαστε στις νέες ανάγκες κάθε φορά, στις συνθήκες που επικρατούν, στα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Τα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη για να γίνει το ΣΒΑΚ ήταν παλιότερα και όχι αυτά που έχουμε σήμερα… Το ΣΒΑΚ από στρατηγική μελέτη που ξεκίνησε, κατέληξε να γίνει μία απλή συγκοινωνιακή μελέτη…

Η διάνοιξη της οδού Τσιόγκα θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο που να βάλει το ποτάμι στη ζωή της πόλης. Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μία σοβαρή κουβέντα για την αναθεώρηση του ΣΒΑΚ…».

Ο κ. Μαμάκος κατέληξε καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή πως προχώρησε σε αποσπασματική εφαρμογή των όσων προβλέπει το ΣΒΑΚ αφού δεν έγιναν πολλά, όπως τα περιφερειακά πάρκινγκ, τα κεντρικά πάρκινγκ και η δημοτική συγκοινωνία.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω