Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα, με θέμα τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και το έργο μεταφοράς νερού του Αχελώου, παρουσία φορέων της περιοχής και εκπροσώπων της κεντρικής διοίκησης, μια θετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δημήτρη Κουρέτα.

Ο κ. Καπετάνος τόνισε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υλοποιήσουν το Σχέδιο Υδάτων που εκπονήθηκε και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2024.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει κρίσιμες παρεμβάσεις για την ορθολογική διαχείριση των υδάτων της χώρας, με έμφαση στην αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλίας και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και βήματα υλοποίησης τα οποία και παρακολουθούμε ως Θεσσαλοί στενά.

«Το έργο της εκτροπής του Αχελώου αποτελεί πυλώνα στρατηγικής σημασίας για την Περιφέρεια μας.

Η ολοκλήρωσή του θα προσφέρει μακροχρόνια λύση στο υδατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο θεσσαλικός κάμπος, συμβάλλοντας μαζί με το Φράγμα της Σκοπιάς, καθοριστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της γεωργίας, καθώς και στη διασφάλιση της επάρκειας νερού για τις μελλοντικές γενιές.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, όπως ακριβώς έχει προγραμματιστεί στο ΣΛΑΠ 2024 και δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εκ νέου επιβεβαίωση γι’ αυτό, από την δική μας Παράταξη.

Αν κάποιοι πρέπει να ερωτηθούν για την θέση τους, είναι η αντιπολίτευση με τις τεθλασμένες απόψεις και όχι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπετάνος.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Λάρισας υπογράμμισε τη σημασία της ευρείας συνεργασίας μεταξύ των τοπικών αρχών, των παραγωγικών φορέων και της κεντρικής κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ταχεία πρόοδος των έργων. «Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε όλοι μαζί, με κοινό στόχο τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τη Θεσσαλία», ανέφερε, συνεχίζοντας:

«Τάσσομαι υπέρ και προτείνω μια σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας με τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να τους πείσουμε με επιχειρήματα, για να πάμε στην υλοποίηση του έργου του Αχελώος ενωμένοι χωρίς δικαστικές προσφυγές στο ΣτΕ που παρακωλύουν το έργο ζωής για τον πρωτογενή τομέα της Πατρίδας μας».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω