Η καταιγίδα «Eunice» στα βόρεια της Ευρώπης, προκάλεσε πτώσεις πολλών δέντρων τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα τους κι εκείνη ενός απογόνου του διάσημου μήλου του Νεύτωνα.

Η διάσημη μηλιά στέκεται στην είσοδο του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ εδώ και 68 χρόνια. Το δέντρο είναι ένα μπόλιασμα από την αρχική μηλιά στο Grandham του Lincolnshire, η οποία, σύμφωνα με τον μύθο, ενέπνευσε τον Sir Isaac Newton να δημιουργήσει τη θεωρία του για τη βαρύτητα καθώς έβλεπε το μήλο να πέφτει στο έδαφος.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν αυτές τις μέρες, που προκάλεσε η καταιγίδα «Eunice», ξερίζωσαν το δέντρο. Ο επιμελητής του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Σάμιουελ Μπρόκινγκτον, ανάρτησε στο Twitter την είδηση ​​που στεναχώρησε τους πάντες.

Είναι παρήγορο που δεν χάνονται όλα γιατί το δέντρο είναι μπολιασμένο και μπορεί να ξαναφυτευτεί.

Ο έφορος του Βοτανικού Κήπου, Δρ. Brockington, αποκαλύπτει ότι έχουν μπολιάσει το δένδρο τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια.

Ένα κλαρί από το μπολιασμένο δένδρο δόθηκε στον Λόρδο Seisbury για τα γενέθλιά του και τα άλλα δύο παρέμειναν στο φυτώριο του Βοτανικού Κήπου, έτοιμα να ξαναφυτευτούν.

Danas.rs, 22.2.2022

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω