Τζάμπολ στο «Σινάν Ερντέμ» για την εθνική, στις 19:00 σήμερα Δευτέρα (28/02), κόντρα στην Τουρκία.

Για την 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Μέσα σε λίγα 24άωρα, Ελλάδα και Τουρκία «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους για δεύτερη φορά, καθώς την περασμένη Παρασκευή (25/02), η «επίσημη αγαπημένη» πήρε, έστω και στο τέλος, το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους παίκτες του Ορχούν Ενέ, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (72-71).

Οι δύο ομάδες είχαν κάποια από τα «αστέρια» τους στον αγώνα επί ελληνικού εδάφους (με άδεια από τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα) και το ίδιο θα συμβεί και στο αποψινό ματς.

Η εθνική ταξίδεψε με 13 παίκτες στην Πόλη, αφήνοντας πίσω τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Μανωλόπουλος, έχει συμπεριλάβει στην αποστολή τους: Νίκο Ρογκαβόπουλο, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Δημήτρη Αγραβάνη, Κώστα Σλούκα, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Γιώργο Παπαγιάννη, Κώστα Παπανικολάου, Βασίλη Μουράτο, Δημήτρης Μωραΐτη, Γιάννη Κουζέλογλου, Κώστας Γόντικα, Νίκο Γκίκα και Δημήτρη Κακλαμανάκη.

Η εθνική μετρά δύο νίκες και μία ήττα, καθώς είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νιούκαστλ και εν συνεχεία νίκησε τη Λευκορωσία στη Θεσσαλονίκη.

Βρίσκεται στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, λόγω της αναβολής της αναμέτρησης Λευκορωσία – Μεγάλη Βρετανία για την 3η αγωνιστική εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Τουρκία έχει μία νίκη και δύο ήττες μέχρι στιγμής, αφού στην 1η αγωνιστική ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Λευκορωσία, αλλά στη συνέχεια νίκησε τη Μεγάλη Βρετανία στην έδρα της.

Περισσότερα Εδω