Την διεξαγωγή Πανθεσσαλικού Διαγωνισμού Εθελοντισμού με τίτλο «Πρωτοτυπώ εθελοντικά» στο σύνολο των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατά το διάστημα Οκτώβριος 2024 – Μάιος 2025 γνωστοποίησαν το πρωί της Τετάρτης κατά την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου η θεματική αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού & Πρόνοιας κα Ανδριάνα Κομήτσα, η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Βασιλική Ζιάκα και η διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λάρισας κα Δέσποινα Μάντζαρη.

«Φιλοσοφία της περιφερειακής μας αρχής είναι να προωθήσουμε τον εθελοντισμό, την φιλανθρωπία, την περιβαλλοντική και πολιτιστική ευαισθητοποίηση μέσα στην κοινωνία. Έτσι με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας σκεφτήκαμε πως το κατάλληλο σύνολο ανθρώπων για να ξεκινήσουμε μια αντίστοιχη δράση είναι τα παιδιά μας» εξήγησε η κα Κομήτσα.

Όπως είπε μετά από συννενόηση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας «αποφασίσαμε να διοργανώσουμε μια δράση εθελοντισμού στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και μάλιστα στις τάξεις της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού, διότι θεωρήσαμε ότι σ’ αυτές τις ηλικίες τα παιδιά παίρνουν ερεθίσματα όχι μόνο από την οικογένεια αλλά κι από τα σχολεία». «Σκοπός μας είναι αυτές οι δράσεις να γίνουν θεσμός» κατέληξε.

«Ο εθελοντισμός είναι η πιο σημαντική δράση για την αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο. Η προώθηση του εθελοντισμού μέσω της εκπαίδευσης έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών» τόνισε από πλευράς της η κα Ζιάκα, αναφέροντας εν συνεχεία τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθούν τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. «Τα θέματα είναι κοινωνική μέριμνα, στήριξη ευάλωτων ομάδων, προστασία του περιβάλλοντος, αντιμετώπισης κλιματικής αλλαγής, προώθηση του πολιτισμού και της τέχνης, οργάνωσης δράσεων πολιτικής προστασίας και στήριξη των πληγέντων πολιτών μας από φυσικές ή άλλες καταστροφές».

Τον συντονισμό του διαγωνισμού θα έχει η κα Άρτεμις Παπαδημητρίου, επόπτης ποιότητας της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Σε μια σύντομη περιγραφή του διαγωνισμού προχώρησε η διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Δέσποινα Μάντζαρη.

Σύμφωνα με την ίδια, οι δράσεις θα παρουσιαστούν πριν τη λήξη της χρονιάς κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η δράση και τα βραβεία της θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει την πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομής για το τμήμα του σχολείου που θα κερδίσει, ανά περιφερειακή ενότητα.

Τέλος, οι μαθητές θα λάβουν αναμνηστικά δώρα και βεβαιώσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Δείτε φωτογραφίες:

Νικόλας Σελητσιανιώτης

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω