Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Διεθνούς μαθητικού φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου “AMENANOS ΝΌΣΤΟΣ 2024”, συμμετέχει στην προγραμματιζόμενη εκπαιδευτική δράση σχολείων της Ιταλίας που θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 από 11:00 – 17:00 στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την προϊσταμένη κ. Σταυρούλα Σδρόλια, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας και τον αντιδήμαρχο κ. Θωμά Ρετσιάνη, την Αντιδημαρχία Παιδείας Λάρισας και τον αντιδήμαρχο κ. Ηρακλή Γερογιώκα και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Στη δράση με τίτλο“AMENANOS ΝΌΣΤΟΣ 2024” συμμετέχουν τα σχολεία από την Ιταλία:

1. “Angelo Musco” Coreutic High School Catania Sicily και
2. Liceo “L. Pepe – A. Calamo” – Ostuni (BR) Puglia, με 90 μαθητές (45 από κάθε σχολείο), συνοδευόμενοι από έξι (6) εκπαιδευτικούς. Τα σχολεία αυτά θα παρουσιάσουν θεατρικές παραστάσεις με τίτλους:

Α. The Myth of Pandora και

Β. With open arms (revisitation of the myth of Astyanax starting from “The Trojan Women of Euripides”.

Η δράση στοχεύει στη δημιουργία γέφυρας μεταξύ Ελλάδας και Σικελίας, η οποία έχοντας ως σημείο αναφοράς το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, δύναται να αποτελέσει ένα εξαιρετικό διεθνές εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Σικελίας και της Λάρισας για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της σύμπραξης και της συνεργασίας, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας συμμετέχει στο μαθητικό φεστιβάλ “AMENANOS NOSTOS 2024” με σχολικές μονάδες της Β/θμιας (Γυμνάσια και Λύκεια), που υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο.

Η συμμετοχή των σχολείων αφορά: Α. Την παρουσίαση δρώμενων την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 στις 11:00 π.μ. στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, των παρακάτω σχολείων που υλοποίησαν Εκπαιδευτικά Προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος σχετικά με το Αρχαίο Θέατρο :

1. 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – Ξενάγηση στα αγγλικά από μαθητές/τριες στο Αρχαίο Θέατρο (στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Υιοθεσία του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας: Μαθητές ξεναγούν μαθητές στο Αρχαίο Θέατρο»)

2. 10ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – Θεατρική απόδοση επεισοδίου από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη (στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη μου, Α΄και Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»)

3. 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – Ανάγνωση περίληψης και Θεατρική απόδοση αποσπασμάτων της τραγωδίας «Ελένη» του Ευριπίδη (στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού προγράμματος «Γνωρίζοντας το Αρχαίο Θέατρο “Ελένη του Ευριπίδη”»)

Β. Τη συμμετοχή ως θεατών, των ομάδων μαθητών/τριων των παρακάτω σχολείων που υλοποιούν Εκπαιδευτικά Προγράμματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος σχετικά με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

1. 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
2. 9οΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
3. 5οΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
4. 10οΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
5. 11οΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω