Το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τσαριτσάνης επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η «Ασημένια» αθλήτρια Λήδα Μαρία Μανθοπούλου που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα Τ38 των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024 μέσα στο “Stade de France”, συνοδευόμενη από τους προπονητές της Βασιλική Μπεκιάρη και Βασίλη Μπεκιάρη καθώς και τον καλό της φίλο και φυσικοθεραπευτή Μάριο Γιώτσα. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου και ενόψει της 11ης Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού που για το 2024 ορίστηκε η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Την νεαρή πρωταθλήτρια υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί οι οποίοι συζήτησαν μαζί της για την διάκρισή της, τις εμπειρίες της, αλλά και για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Η Λήδα Μανθοπούλου είναι αθλήτρια πάρα πολλά χρόνια όμως στα 18 της έμαθε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και έτσι στράφηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

“Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο” ανέφερε, “ χρειάστηκα τουλάχιστον έξι μήνες να συνηθίσω τις αλλαγές στο σώμα μου και τους πόνους. Άλλαξε πάρα πολύ η καθημερινότητά μου. Ξαναμπήκα όμως σιγά σιγά στο γήπεδο, στην αρχή διστακτικά, αλλά είναι κάτι που μου αρέσει το αγαπώ και θα το συνεχίσω” μας είπε.

«Η νεαρή σπρίντερ έβαλε στην άκρη το πρόβλημά της, κατάφερε να συνεχίσει τον αθλητισμό, να πάρει την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 και να διαπρέψει κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο και δίνοντας σε όλους μας ένα πολύ σημαντικό μάθημα- ότι όσα προβλήματα κι εάν μας φέρνει η ζωή, εμείς δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω αλλά να συνεχίζουμε» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα Εδω