Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στο πλαίσιο του απολογισμού του έργου της δημοτικής αρχής στον κινηματογράφο Αχίλλειο, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις παρεμβάσεις στην πόλη μετά τις πλημμύρες και τις φωτιές του καλοκαιριού του 2023: «Επανήλθαμε, είμαστε εδώ!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με τη συμβολή οπτικοακουστικών μέσων αναφέρθηκε στις καταστροφές που υπέστη η πόλη από τις πρόσφατες πλημμύρες και φωτιές, συγκρίνοντας την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής με εκείνη χωρών της Ευρώπης. Επικαλούμενος το παράδειγμα της τελευταίας κακοκαιρίας Μπόρις στην Ευρώπη, όπου 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τόνισε ότι η δημοτική αρχή του Βόλου κατάφερε να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και να αποκαταστήσει γρήγορα την καθημερινότητα, δείχνοντας πως «αγαπάμε την πόλη και τον συνάνθρωπό μας».

Ο δήμαρχος στάθηκε στις φωτιές που προηγήθηκαν των πλημμυρών και στην οργανωμένη αντίδραση της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση τους. «Όλοι μαζί, σαν μια οικογένεια, αντιμετωπίσαμε το κακό και η πόλη επανήλθε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ένα σημαντικό μέρος της συνέντευξης περιλάμβανε παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε σημεία κλειδιά της πόλης, όπως οι γέφυρες και οι παραποτάμιες περιοχές των Ζάχου και Καραμπατζάκη, αλλά και η ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων και δρόμων, όπως το κολυμβητήριο, τα γήπεδα, ο δρόμος στην Άλλη Μεριά και η πλατεία Πανεπιστημίου.

Στην ηχογραφημένη του δήλωση, ο δήμαρχος υπογράμμισε το έργο των τεχνικών υπηρεσιών της πόλης, οι οποίες «ακολούθησαν τον ρυθμό» του, με τον ίδιο να επιβλέπει τις συνεχείς εργασίες. Υπενθύμισε επίσης ότι, με εντολή του πρωθυπουργού η δημοτική αρχή ανέλαβε την αποκατάσταση της πόλης ενώ, συμφωνήθηκε χρηματοδότηση ύψους 220 εκατομμυρίων με τα πρώτα 30 εκατομμύρια να έχουν ήδη εισπραχθεί για τις άμεσες ανάγκες της πόλης. Ανέφερε πως ορισμένες περιοχές, όπως οι Αλυκές, η Αγριά και τα Λεχώνια, έχουν μείνει πίσω, αλλά «είμαστε εδώ και συνεχίζουμε».

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους «γνωστούς πολιτικούς απατεώνες» αναφορικά με την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση και τον τρόπο που στο παρελθόν κάποιοι ως δημοτικές αρχές διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα, υποστηρίζοντας ότι «η δημοτική αρχή εργάζεται προσεκτικά και δεν έχει λάβει δάνεια». Παράλληλα, μίλησε για το νέο δικαστικό μέγαρο, την το μάστερ πλάν για τη διαχείριση των υδάτων και έργα υποδομών όπως ο διπλός κόμβος στο Κοιμητήριο των Ταξιαρχών ο οποίος ξεκινά σε λίγους μήνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω