Σε ανακοίνωση της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Λάρισας, για την απόλυση ενός συναδέλφου, επισημαίνονται τα εξής:

Η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Λάρισας καταγγέλλει την εργοδοσία της ΒΙΟΜΕΤ που σήμερα το πρωί προχώρησε σε απόλυση του συνάδερφου – συνδικαλιστή που είναι εκλεγμένο μέλος από τον κλάδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας.

Η εργοδοσία ανήγγειλε την απόλυση του συναδέλφου μπροστά και στους άλλους εργαζόμενους του με σκοπό να τους παραδειγματίσει και να φέρει σιγή νεκροταφείου, ενώ δεν έλειψαν οι προσωπικές προσβολές και τα σπρωξίματα στον συνάδελφο από τον εργοδότη. Αυτά που προφασίστηκε σαν δικαιολογία η εργοδοσία ήταν το ότι δεν κάνει για την δουλειά, τη στιγμή που δεν υπήρξε μομφή ως προς την δουλειά του συναδέρφου -όπως ειπώθηκε- σε όλο το διάστημα εργασίας του. Βέβαια σε τηλεφώνημα από την Επιθεώρηση Εργασίας τα μάσησε δείχνοντας ως αιτία δήθεν “οικονομικούς λόγους” τη στιγμή που απασχόληση τα Σάββατα “πηγαίνει σύννεφο” για να βγει η παραγωγή.

Η αλήθεια είναι η δράση του συναδέρφου είναι η αίτια της απόλυσης γιατί μια μέρα πριν έκανε παρέμβαση ώστε να παρθούν όλα τα μέτρα ενόψει καύσωνα και τις ώρες έξαρσης του να σταματήσουν οι εργασίες. Γι’ αυτό τέτοιες ανυπόστατες δικαιολογίες τις ακούμε βερεσέ. Είναι ψωμοτύρι στο στόμα κάθε εργοδότη. Λέμε σε όλους τους τόνους ότι η προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων μέσα από τις συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσει.

Τώρα να παρθεί η απόφαση πίσω! Καλούμε όλους τους συνάδελφους και τα σωματεία να καταγγείλουν την απόλυση του συναδέλφου, να απαιτήσουν τώρα την ακύρωση της. Με την οργανωμένη δράση μας υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δυναμώνουμε την πάλη για όσα έχουμε ανάγκη, την ασφάλεια και το μεροκάματο στο χώρο δουλειάς!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω