Ατζέντα θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της συνεργασίας του με τον δήμο Λαρισαίων σε επίπεδο ασφάλειας και κυκλοφοριακού, συζητήθηκε σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο δημαρχείο της Λάρισας και της συνάντησής του με τον δήμαρχο, κ. Θανάση Μαμάκο.

«Το υπουργείο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Λαρισαίων», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προκειμένου η Λάρισα να είναι «μια πόλη με ανθρώπους ευτυχισμένους και υγιείς», ενώ μίλησε για «προσπάθεια σε δύο κατευθύνσεις» για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για την ανάγκη «κοινωνικής αστυνόμευσης», κάνοντας αναφορά στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κατάσχεσης όπλων και βίας ανηλίκων. «Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά με πολλή ευαισθησία, αλλά ταυτόχρονα με πολλή αποτελεσματικότητα. Η δουλειά μας είναι δύσκολη και ευαίσθητη, είναι θέματα της οικογένειας, της κοινωνίας, του σχολείου, αλλά πάνω από όλα είναι τα παιδιά μας και χρειάζεται μια ιδιαίτερη διαχείριση και μεταχείριση, ταυτόχρονα με αποτελεσματικότητα και αυστηρότητα απέναντι σε εκείνους οι οποίοι δεν επιτελούν το έργο της εποπτείας των ανηλίκων παιδιών τους».

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε «γρήγορα βήματα», τα οποία ανακοίνωσε στην επίσκεψή του νωρίτερα στη Διεύθυνση Αστυνομίας, με ταυτόχρονες δράσεις. «Είμαστε εδώ. Κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο, καμία περιοχή δεν είναι κλειστή στον νομό, κανένα άβατο δεν υπάρχει και είμαστε καθημερινά παντού και πάντοτε, για να προστατεύσουμε τους πολίτες, οι οποίοι απαιτούν κάτι πολύ απλό, την κοινωνική ειρήνη», δήλωσε έπειτα ο ίδιος, με αφορμή αναφορά του δημάρχου Λαρισαίων, σχετικά με περιοχές υψηλής παραβατικότητας της πόλης.

Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα του κυκλοφοριακού προβλήματος, το οποίο ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «ίσως λίγο χειρότερο» από αυτό που θυμάται ο ίδιος από μικρό παιδί ακόμα. «Εμείς θα αναλάβουμε μια μεγάλη προσπάθεια: με την παρουσία μας να διευκολύνουμε τους Λαρισαίους και την αγορά. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα, διότι δεν έχουν προστεθεί καθόλου υποδομές τα τελευταία χρόνια, ενώ πληθαίνουν τα αυτοκίνητα. Θα είμαστε εδώ λοιπόν παρόντες με ένα σχέδιο σε συνεργασία με τον δήμο, έστω ώστε η ποιότητα ζωής των Λαρισαίων να γίνεται καλύτερη».

«Συζητήσαμε για τις δράσεις του Δήμου Λαρισαίων από κοινού με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διευθύντρια Θεσσαλίας», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μαμάκος, «ιδίως σε ζητήματα ένταξης των μεταναστών στην κοινωνία, το γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας και το γραφείο προστασίας των ανηλίκων, ενώ ταυτόχρονα συζητήσαμε και για ζητήματα καθημερινότητας, σε συνεργασία με την Τροχαία Λάρισας, για την αντιμετώπιση του οξυμένου προβλήματος κυκλοφορίας στην πόλη μας, η συνεργασία η οποία θα πρέπει να ενισχύει ακόμα περισσότερο».

Συζητήθηκαν επίσης τα φαινόμενα παραβατικότητας σε διάφορες συνοικίες της πόλης, καθώς και το κομμάτι της αντιμετώπισης που θα πρέπει να ακολουθηθεί, ενώ, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, «εξίσου σημαντική είναι και η συνεργασία μας στην αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς στο επίπεδο του δήμου διαπιστώθηκαν προσπάθειες υποκλοπής στοιχείων, με mail και sms σε προμηθευτές του δήμου».

«Η συνεργασία μας είναι συνεχής και στενή σε όλα τα επίπεδα, με γνώμονα την ασφάλεια των συμπολιτών μας», επεσήμανε ο ίδιος καταληκτικά.

Ζωή Μπουρουτζή – Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω