Η Κοινότητα Ραψάνης ανακοινώνει και γνωστοποιεί ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων της, σύμφωνα με την αυστηρή πυροσβεστική διάταξη «εφαρμογή συγκεκριμένων κανόνων αντιπυρικής περιόδου από 1ης Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2021» είναι υποχρεωμένη να ζητήσει από τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός της κατοικημένης ή πλησίον περιοχής να προβούν στην αποψίλωση από ξερά χόρτα, κλαδιά δέντρων, και άλλων επικίνδυνων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σε οικόπεδα και χώρους που παρατηρείται υψηλή βλάστηση εκτός που εγκυμονεί αιτία πυρκαγιάς βλάπτει την αισθητική και την δημόσια υγεία.

Η Κοινοτική αρχή έχοντας τις ευθύνες της καλής λειτουργίας της κωμοπόλεως προσβλέπει σε μια καλή συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των προαναφερομένων εκτάσεων ελπίζοντας στην άμεση εφαρμογή της οδηγίας. Άλλως θα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία (διοικητικές και ποινικές κυρώσεις).

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω