Εκτός έδρας νίκες σε Μπέτις και Βαλένθια πέτυχαν η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν αντιμετωπίσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα.

Εύκολες επικρατήσεις για τους δύο «μεγάλους» του ισπανικού μπάσκετ που διεύρυναν τα αήττητα σερί τους. «Μπλαουγκράνα» (6-0) και «Μερένχες» (5-0) παρέμειναν στην κορυφή της Λίγκα Εντέσα.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε από την αρχή του ματς το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Παρα την απουσία του Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης, δεν δυσκολεύτηκαν στο «Σαν Πάμπλο». Το τελικό σκορ ήταν 78-61 υπέρ των Καταλανών. Κορυφαίος ήταν ο Ρόλαντς Σμιτς με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Από την άλλη η ομάδα του Πάμπλο Λάσο τα χρειάστηκε για περίπου τριάντα λεπτά κόντρα στην Βαλένθια όμως εν τέλει πάτησε το πόδι στο «γκάζι» στην τέταρτη περίοδο. Τελικό σκορ στο «Λα Φοντέτα» ήταν το 93-79. Με αυτόν τον τρόπο η «βασίλισσα» έδειξε να ανακάμπτει μετά από την ήττα στο «ΣΕΦ» από τον Ολυμπιακό. Κορυφαίος των νικητών στην αναμέτρηση ήταν ο Τόμας Χερτέλ με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Η συνέχεια των δύο ισπανικών στην Ευρωλίγκα συμπεριλαμβάνει… ελληνικό χρώμα. Από τη μια η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή (15/10, 22:00) στο δεύτερο ματς της «διαβολοβδομάδας» της. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα περιμένει τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης (13/10, 22:00).

 

Περισσότερα Εδω