Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υλοποίηση του προγράμματος Erasmus+ “Coach Training in Innovation and Psychopedagogy” από τον  Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας – Ο Σπάρτακος.

Το πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
και το ΙΚΥ, είχε ως στόχο την αναβάθμιση των προπονητικών μεθόδων και την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης και της ισότητας όλων των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, προπονητές του συλλόγου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επιμόρφωση στην Κύπρο, αποκτώντας νέες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της αθλητικής εκπαίδευσης και προπονητικής.

Επιστρέφοντας στη Λάρισα,  μετέφεραν τις γνώσεις τους στους υπόλοιπους  ροπονητές του συλλόγου, εφαρμόζοντας καινοτόμες προπονητικές μεθόδους στις προπονήσεις καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν την εμπειρία κινητικότητας Erasmus+ μέσα από δύο σημαντικά αθλητικά γεγονότα που διοργάνωσε ο σύλλογος μας αναδεικνύοντας την αξία του προγράμματος Erasmus+ στην προώθηση της διεθνούς αθλητικής ανάπτυξης και συνεργασίας:

– Το Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης Παίδων U16 “Λάρισα 2024”: Το τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο, φιλοξένησε κορυφαίες ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο όπως ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ο Απόλλων Καλαμαριάς, η Ε.Θ.Α. Έγκωμης στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης και
αναδείχθηκε ως μια σημαντική αθλητική διοργάνωση στην περιοχή που προώθησε την αξία του Erasmus+ στην ενίσχυση των τοπικών αθλητικών δραστηριοτήτων.

– Το Valencia Basket Skills Camp: Αυτό το προπονητικό καμπ, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Valencia Basket και τον Δήμο Λαρισαίων, προσέφερε σε νέους αθλητές και αθλήτριες την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από έμπειρους προπονητές και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος Erasmus+, ο Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτακος κατέδειξε τη δέσμευσή του για την παροχή υψηλής ποιότητας αθλητικής εκπαίδευσης και την προώθηση της καινοτομίας στον αθλητισμό. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες του για την υποστήριξή τους και δεσμεύεται για συνέχεια όλων των δράσεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω