Σε ανακοίνωση των Ακηδεμόνευτων Δημοκρατών Καθηγητών Λάρισας για την νέα σχολική χρονιά επισημαίνονται τα εξής:

«Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

για τη νέα σχολική χρονιά, 2024-2025, που μόλις ξεκίνησε, ευχόμαστε σε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς υγεία και δύναμη ψυχής, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του δύσκολου, αλλά ουσιώδους και πολύπλευρου έργου μας.

Ευχόμαστε από καρδιάς δύναμη και επιμονή και στους/στις μαθητές/ριες μας και στους γονείς τους, που καλούνται να δώσουν μαζί τους εκπαιδευτικούς τον δικό τους αγώνα για να καλύτερο μέλλον.

Η νέα χρονιά ξεκινά με σημαντικές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών (10.000 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), προσλήψεις 20.000 αναπληρωτών, με διαδραστικούς πίνακες σε όλα τις τάξεις των Γυμνασίων , Λυκείων και ΕΠΑΛ, με αλλαγές σε πολλά θέματα της λειτουργίας των σχολείων, όπως απουσίες , ποινολόγιο, κινητά, μέτρα κατά της ενδοσχολικής βίας και φυσικά την συνέχιση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της ατομικής αξιολόγησης. καθώς επίσης την εξαγγελία του προγράμματος ¨Μαριέττας Γιαννάκου¨ που αφορά την ανακατασκευή των σχολικών μονάδων.

Σίγουρα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών δεν έχουν λυθεί.

Οι μισθοί παραμένουν μισθοί εξαθλίωσης και οι όποιες αυξήσεις εξανεμίζονται από τον πληθωρισμό. Η εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και της ατομικής αξιολόγησης με το τρόπο που γίνεται έχει γίνει μία γραφειοκρατική διαδικασία και δεν επιτυγχάνεται ο πραγματικός σκοπός της, που είναι η βελτίωση της σχολικής μονάδας και η ατομική βελτίωση του εκπαιδευτικού. Είναι σίγουρο πλέον ότι επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές από την πολιτεία προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός τους.

Συγχαίρουμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων για την ταχύτητα με την οποία προχωρά το θέμα της ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου που θα καλύψει τις ανάγκες του Προτύπου Γυμνασίου και Προτύπου Λυκείου Λάρισας. Ως παράταξη ταχθήκαμε υπέρ της ίδρυσης των πρότυπων σχολείων και ζητήσαμε την κατασκευή νέου κτιρίου για την στέγασή τους. Δικαιωνόμαστε και ελπίζουμε του χρόνου να υπάρχει ένα νέο σύγχρονο κτίριο για να στεγάσει τα πρότυπα σχολεία της πόλης.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε παρόντες , παρακολουθούμε τις εξελίξεις, προσπαθούμε με τις προτάσεις μας να αλλάξουμε κακώς κείμενα και είμαστε δίπλα σε κάθε συναδέλφισαα και συνάδελφο.

Είμαστε ανοιχτοί στο ακούσουμε τις προτάσεις σας , τους προβληματισμούς σας έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο διεκδικήσεων.

Ευχόμαστε για άλλη μία φορά σε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς υγεία και δύναμη ψυχής για να ανταποκριθούμε σε όλες τις δυσκολίες!!

Επίσης ευχόμαστε σε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν υγεία και να χαρούν την σύνταξη τους.

Καλή αρχή.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω