Επιθυμείτε να ταξιδέψετε, να συμμετάσχετε σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία στην Ευρώπη; Η Innovation Hive  σας προσφέρει την ευκαιρία! Καινοτομία, ανάπτυξη, και βιωσιμότητα είναι οι λέξεις-κλειδιά που μας καθοδηγούν. Σε πόλεις της Ευρώπης, αλλά και στην ίδια τη Λάρισα, λάβετε μέρος στις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες και εξοπλιστείτε με τις απαραίτητες δεξιότητες για το μέλλον.

TIPS: Στήριξη Γονέων παιδιών με Αυτισμό (Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια, 25-29/09/2023)

Το έργο προτεραιοποιεί την υποστήριξη των γονέων και φροντιστών παιδιών με αυτισμό και στοχεύει στην ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων που χρειάζονται, ώστε να τα βοηθήσουν να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Μέσω ενός διαδικτυακού εκπαιδευτικού προγράμματος και ψηφιακών εργαλείων, οι γονείς αποκτούν τις γνώσεις για να διδάξουν αυτές τις δεξιότητες στα παιδιά τους. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης οι συμμετέχοντες  θα αξιολογήσουν το εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί, προσφέροντας ανατροφοδότηση και προτάσεις για τη βελτίωσή του.

EMPOWER EMPLOYEES: Ψηφιακές Δεξιότητες στον Εργασιακό Χώρο, για εκπαιδευτές ενηλίκων και εργαζόμενους  ΚΕΚ  (Ιταλία, Ρώμη, 15-19/10/2023)

Θέτοντας ως εφαλτήριο τη ραγδαία εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού, το έργο στοχεύει στην αντιμετώπιση του χάσματος στη χρήση της τεχνολογίας στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων το έργο στοχεύει στην ενίσχυση των εργαζομένων ώστε να αναπτύξουν τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής δράσης, θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους, πρακτικές λύσεις και εφαρμογές για την οργάνωση της διαδικασίας της ψηφιακής κατάρτισης εργαζομένων.

UpRural: Ανάπτυξη στις Αγροτικές Κοινότητες για κατοίκους αγροτικών περιοχών. (Ρουμανία, Cluj, 15-21/10/2023)

Το έργο UpRural αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία  που εστιάζει στις αγροτικές κοινωνίες και απευθύνεται σε άτομα που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες. Στόχος του είναι η κατάρτιση και πιστοποίηση κατοίκων αγροτικών περιοχών ως “υπεύθυνους κοινοτικής ανάπτυξης.” Το έργο υποστηρίζει έτσι την ανάπτυξη της κοινότητας και ενδυναμώνει αυτά τα άτομα να συμμετέχουν στην πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών΄ψ τους. Κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν σε μια πρακτική εκπαιδευτική διαδικασία WBL (work based learning), προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων. Ταυτόχρονα, θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα που συνδέονται με τον ρόλο του “υπεύθυνου ανάπτυξης της κοινότητας”. Αυτά, θα περιλαμβάνουν την ανάπτυξη εγγράφων βιωσιμότητας και την υλοποίηση πράσινων δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες.

YOUHEAL : Υποστήριξη της Ψυχικής Υγείας των Νέων. (Σερβία, Sremski Karlovci, 

29/10 – 04/11/2023)

Το έργο YouHeal αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων ψυχικής υγείας των νέων κατά την περίοδο ανάκαμψης από την έξαρση του Κορονοϊού. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το έργο και θα αξιοποιήσουν το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στο web application, ενώ μεταξύ άλλων θα παρασχεθούν εκπαίδευση προσωπικής ενδυνάμωσης και μέθοδοι διαχείρισης  άγχους. Με αυτόν τον τρόπο, το YouHeal προσφέρει ένα πλαίσιο ανάπτυξης και διατήρησης της ψυχικής υγείας των νέων συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων που προκύπτουν  στην εποχή μας, η Innovation Hiveαναλαμβάνει δράση  με την υποστήριξη πρωτοβουλιών πανευρωπαϊκής κλίμακας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και την καινοτομία, εξοπλίζοντάς μας με τις απαραίτητες δεξιότητες για το μέλλον.

Για να συμμετέχεις σε αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κάνε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και εκδηλώσε το ενδιαφέρον  σου: https://forms.monday.com/forms/1cc10029e19b70eb992b31b6bfc842b6?r=euc1

Αναλυτικότερα τα links, για δική σας διευκόλυνση:

Innovation Hive: https://innovationhive.eu/?utm_source=formedia&utm_medium=article&utm_campaign=forms&utm_id=lttasseptoct

TIPS: https://tips-project.eu/?utm_source=formedia&utm_medium=article&utm_campaign=forms&utm_id=lttasseptoct

EMPOWER EMPLOYEES: https://empoweremployees.eu/about?utm_source=formedia&utm_medium=article&utm_campaign=forms&utm_id=lttasseptoct

UpRural: https://up-rural.eu/?utm_source=formedia&utm_medium=article&utm_campaign=forms&utm_id=lttasseptoct

YOUHEAL: https://you-heal.eu/?utm_source=formedia&utm_medium=article&utm_campaign=forms&utm_id=lttasseptoct

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω