Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την αυριανή κινητοποίηση εκπαιδευτικών – γονέων – μαθητών επισημαίνονται τα εξής:

«H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει την κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ο Σ.Ε.Π.Ε. Κων/νος Κούμας, ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α.) Θεσσαλίας και η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων Δ. Λάρισας, την Παρασκευή 27/09/24 στις 13.30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Δήμητρας 25)

Κλιμακώνουμε την πάλη μας απέναντι στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας που φέρνουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων και τα πολυπληθή τμήματα που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση σε συνέχεια της υποβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ (Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού) συνεπείς στην αντιεκπαιδευτική τους πολιτική δε σταματούν να μηχανεύονται τρόπους και μεθοδεύσεις για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου αντιμετωπίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών ως κόστος.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά έβαλαν και το πιο ευάλωτο τμήμα του μαθητικού πληθυσμού και τις οικογένειες τους. Αφού μετακινούνται μαθητές που με ειδική γνωμάτευση χρειάζονται παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη τους και συγκεντρώνονται στο ίδιο τμήμα για να μοιραστεί ακόμα και η ελλιπής παράλληλη στήριξη που υπάρχει σε περισσότερα παιδιά.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες και όλων των μαθητών/τριών, όλων των παιδιών μας!

Απαιτούμε:

  • Αραίωση των τμημάτων με μέγιστο τα 15 παιδιά σε Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ Δημοτικού και 20 παιδιά στις υπόλοιπες τάξεις της Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία.
  • Καμία συγχώνευση τμήματος, απόσυρση της σχετική εγκυκλίου.
  • Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές/τριες.
  • Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης του υπουργείου στο ύψος των πραγματικών αναγκών των σχολείων.»
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω