Δεκάδες ήταν οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση με δωρεάν συμμετοχή, που έφερε έμπειρους startuppers στη πόλη της Λάρισας. Στο ξενοδοχείο Διόνυσος (αίθουσα συνεδρίων), τη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ακούσαμε από ανθρώπους της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, για το πως κατάφεραν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε καινοτόμα προϊόντα, και πως προσέγγισαν επενδυτές (venture capitals) και εξασφάλισαν χρηματοδότηση! Στο τέλος συνομίλησαν με τους παρευρισκόμενους ανταλλάσσοντας ακόμα περισσότερες εμπειρίες.

Μέσα από 8 ομιλίες που αφορούσαν τη τεχνητή νοημοσύνη, τις έξυπνες πόλεις, τα έξυπνα σπίτια, τα επενδυτικά κεφάλαια, τις πωλήσεις, τον τουρισμό αλλά και τη μαθητική επιχειρηματικότητα, οι παρευρισκόμενοι ανέπτυξαν την επιχειρηματική κουλτούρα τους, ενώ συγχρόνως είδαν από ποικίλες οπτικές γωνίες, τις δυσκολίες της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Ο Τ.Αγγελόπουλος παρουσίασε έργο για τη διδασκαλία της πράσινης επιχειρηματικότητας σε σχολεία. Ο Ν.Νανάς μίλησε για το spotify των ερευνητών, ενώ ο Η.Ζαφειριάδης μίλησε για το tinder του parking, ο Π.Βασιλειάδης για τον βιωματικό τουρισμό εμπειριών, ο Λ.Παπαγεωργίου για τη τέχνη των πωλήσεων, ο Α.Σπυρίδης για τη σημασία της σωστής στρατηγικής προς την αγορά, η Ε.Ευαγγελοπούλου για την στήριξη των ΜΜΕ, και τέλος ο Γ. Μπακαγιάννης για την παραγωγικότητα στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Ο οργανισμός Prosvation, ως διοργανωτής θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς της εκδήλωσης και ειδικότερα το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Κτήμα Καρυπίδη. Μπορείτε να δείτε την εκδήλωση, και στο κανάλι τους στο youtube. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών, της Larissa Learning City (εκπροσωπήθηκε από τη κυρία κ. Γεροστέργιου) και τον Σ.Θ.Ε.Β (εκπροσωπήθηκε από τη κυρία Ε.Ευαγγελοπούλου).

Η εκδήλωση ήταν μέρος του StartupGreeceWeek, μίας εβδομάδας γεμάτης από δράσεις που φιλοξενούνται από οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα, τα οποία στοχεύουν στη προώθηση καινοτομιών και να δικτυώσουν το οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το έργο EcoVentures.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω