Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου 2022 στο χώρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚ) Καρδίτσας, υλοποιήθηκε με επιτυχία το εργαστήριο νομικής πληροφόρησης για τις εργασιακές σχέσεις προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν και εργάζονται στην Καρδίτσα.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και οι νομικοί συνεργάτες του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ.  Συμμετείχαν ακόμη με ενεργό ρόλο τα  επιστημονικά και διοικητικά στελέχη των συνεργαζόμενων φορέων : το Δίκτυο του περιφερειακού ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, το ΕΚ Καρδίτσας, το Διαπολιτισμικό Κέντρο “Σταυροδρόμι” και η ΑΝΚΑ ΑΕ,  καθώς και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, εκκινώντας από τις εισηγήσεις των νομικών του Δικτύου, κκ Άντας Σταμάτη και  Χρήστου Θανασουλόπουλου για βασικά σημεία που διέπουν των θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας, και συνεχίστηκε με την ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων που έθεσαν ερωτήσεις σε γενικό και εξατομικευμένο επίπεδο για τα θέματα που τους απασχολούν και τα οποία απαντήθηκαν  από τη νομική ομάδα του Δικτύου. Επιπλέον, προς υποβοήθηση της όλης διαδικασίας, έκαναν παρεμβάσεις και τα παρευρισκόμενα στελέχη των ως άνω φορέων, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων τη δυνατότητα συνεργασίας για την αντιμετώπιση των θεμάτων που προκύπτουν, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα ο θεσμικός ρόλος του ΕΚ Καρδίτσας και η δυνατότητά του να παρέμβει υπό το πλαίσιο αυτό, ως πρώτος σταθμός αναφοράς των τυχόν προβλημάτων στους χώρους εργασίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το εργαστήριο υλοποιήθηκε με την άοκνη συνδρομή μεταφράστριας από τη γαλλική στην  ελληνική γλώσσα.

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων & Ανέργων», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5000945 και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» : Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» – ΕΣΠΑ 2014-2020 https://empedu.gov.gr, https://www.facebook.com/edulll/, https://twitter.com/e_ekpaideusi,   LinkedIn: «ΕΣΠΑ- Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΠΡΑΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                                  ΓΟΥΛΑ ΔΩΡΑ

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω