Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ», προσκαλεί τους πολίτες της Λάρισας να παραστούν στην εξαετή επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που θα τελεστεί την Κυριακή 27/10 στον Ι.Ν Αγίας Μαρίνης μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.

Στις 28 Οκτωβρίου 2018, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας (RENEA), κατά τη διάρκεια επετειακού εορτασμού για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες του έπους του 1940, στο χωριό Βουλιαράτες, στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία. Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα είχε ως στόχο να τρομοκρατήσει τους Βορειοηπειρώτες ώστε να τραπούν σε φυγή και να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες, αποσκοπώντας στον αφελληνισμό της περιοχής.

Τιμώντας την μνήμη του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, του Ελληνόπουλου από την Βόρεια Ήπειρο που θυσίασε την ζωή του ανήμερα της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, διεκδικώντας το δικαίωμα να υψώνει την Ελληνική Σημαία και να ζει Ελεύθερος ως Έλληνας στις υπό Αλβανική διοίκηση Βουλιαράτες της Δρόπολης, κρατάμε τη μνήμη του ζωντανή και προβάλουμε το παράδειγμά του.

Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας “ο Πύρρος» Ο Πρόεδρος Οδυσσέας Μπόρος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω