Σε ανακοίνωση του Επιμελητήριου Λάρισας αναφέρονται τα εξής: Ενημέρωση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σχετικά με την Μαθητεία Αποφοίτων ΕΠΑΛ, σχετικά με την εφαρμογή του Μεταλυκειακού ΄Ετους -Τάξη Μαθητείας και την διάθεση θέσεων Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2024-2025.

Το «Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας», είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΥΠΑΙΘΑ, το οποίο αξιοποιεί τις υπάρχουσες επαγγελματικές γνώσεις-δεξιότητες-ικανότητες των απόφοιτων ΕΠΑΛ. Αποτελεί μια μαθησιακή διαδρομή που συνδυάζει την εκπαίδευση σε χώρο εργασίας για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και σε εκπαιδευτική δομή μία ημέρα την εβδομάδα.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ – υποψήφιοι του Μεταλυκειακού Έτους –Τάξη Μαθητείας είναι ενήλικες, κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και Πτυχίου αντίστοιχης ειδικότητας.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη Μαθητεία Αποφοίτων ΕΠΑΛ και για την διάθεση θέσεων μαθητείας μπορείτε να αναζητήσετε στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης «Τάξης Μαθητείας» του Υπουργείου Παιδείας στον σύνδεσμο: https://e-mathiteia.minedu.gov.gr στο πεδίο «Διεπαφή επιχειρήσεων».Καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση ελεύθερων θέσεων μαθητείας για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα είναι η Κυριακή 01-09-2024.

Στον παραπάνω σύνδεσμο έχει ανακοινωθεί από την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης η προκήρυξη του Διαγωνισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Κατάρτισης «VET_Excellence Awards Greece 2024», ο οποίος διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη κοινωνικών εταίρων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα βραβευτούν επιχειρήσεις και εκπαιδευτές που συμμετέχουν σε προγράμματα μαθητείας όπως το «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» των ΕΠΑΛ.

Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες και εκπαιδευτές μπορούν να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους έως 28 Ιουνίου 2024.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ_ΣΗΜΕΙΩΜΑ_ΓΙΑ_ΙΔΙΩΤΕΣ_ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-25

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ (2024-25Ι)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω