Αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι και τα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους εμφανίζονται Λαρισαίοι που το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκαν στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου». Μία παράσταση, που λόγω του άστατου καιρού, έλαβε επεισοδιακή τροπή, αφού ξεκίνησε και διακόπηκε για να ακολουθήσει επεισόδιο έξω από το Κηποθέατρο, με θεατές να ζητούν τα χρήματά τους πίσω και την παραγωγή να υποστηρίζει πως αφού παίχτηκαν 40 λεπτά «είναι καλυμμένη» από το νόμο και να υπόσχεται πως αν βρεθεί άλλη ημερομηνία θα παιχτεί ξανά η παράσταση. Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε και το γεγονός πως ο εκπρόσωπος της παραγωγής έφθασε – όπως καταγράφει και το παρακάτω βίντεο – να παροτρύνει τους θεατές να κινηθούν νομικά εναντίον του!

Σε όλα τα παραπάνω μάλιστα, αναγκάστηκε να επέμβει και η αστυνομία, με τις καταγγελίες πάντως για την υπόθεση να πέφτουν βροχή.

Μία εξ’ αυτών καταθέτει στο onlarissa.gr η κ. Ιωάννα η οποία υποστηρίζει πως ουδέποτε παρακολούθησαν 40 λεπτά παράστασης, ζητώντας να αποκατασταθεί η αδικία. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν λίγοι που έσπευσαν στη Λάρισα το βράδυ της Τετάρτης για να παρακολουθήσουν την παράσταση από γειτονικές πόλεις.

Διαβάστε την καταγγελία της: «Ονομάζομαι Ιωάννα και είμαι κάτοικος Λάρισας.

Χτες 03/072024 είχε προγραμματιστεί στην πόλη μου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ η παράσταση «Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου» με ώρα έναρξης 21:30.

Προμηθεύτηκα το εισιτήριό μου το οποίο σας επισυνάπτω (εκεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα στοιχεία της παράστασης) το οποίο προπλήρωσα από τις 13/06/2024 αξίας 23 ευρώ. (Σημειώνω ότι μία εκπρόσωπος της τριμελούς παρέας μου προμηθεύτηκε 3 εισιτήρια τα οποία εκδόθηκαν στο όνομά της).

Ο καιρός της Λάρισας ήταν άστατος (έβρεχε ελαφρώς) πριν τις 20:00, παρόλα αυτά προσήλθαμε εγκαίρως (πριν τις 21:00) στον χώρο της παράστασης για να δούμε αν η παράσταση θα διεξαχθεί, αν θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία ή αν θα επιστραφεί το κόστος των εισιτηρίων. Το κοινό ανέμενε έξω από το κηποθέατρο με τις ομπρέλες. Όποιος απευθύνθηκε στο ταμείο για επιστροφή χρημάτων λόγω της βροχής, πήρε την απάντηση ότι δεν θα δοθούν χρήματα γιατί η παράσταση θα διεξαχθεί κανονικά.

Στις 21:30 ανοίξανε οι πόρτες του θεάτρου για να γίνει ο έλεγχος των εισιτηρίων και να τακτοποιηθεί το κοινό στις θέσεις. Μάλιστα υπάλληλοι του Θεσσαλικού θεάτρου μοίραζαν μερικά κομμάτια χαρτί κουζίνας σε κάθε θεατή προκειμένου να σκουπίσει ο κάθε θεατής τη θέση του και να καθίσει. Η παράσταση ξεκίνησε περίπου 21:50.

Ξεκίνησε να ψιλοβρέχει ξανά μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο ουρανός σχιζόταν από τις αστραπές. Οι ηθοποιοί συνέχιζαν την ερμηνεία τους απτόητοι. Άνοιξαν κάποιες ομπρέλες από τους θεατές και για λίγο φάνηκε να κοπάζει η βροχόπτωση. Στο επόμενο δεκάλεπτο η βροχόπτωση ξεκίνησε πάλι. Η παράσταση συνεχιζόταν κανονικά, μόνο που κάποιοι καλύψαν τα κεφάλια τους με σακούλες και άρχισαν να ανοίγουν ξανά οι ομπρέλες. Οι τεχνικοί κάλυπταν τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με νάιλον. Περίπου στις 22:20 η βροχή έγινε πολύ δυνατή, και η παράσταση διακόπηκε τελικά σχεδόν μισή ώρα μετά την έναρξή της.

Ο κόσμος βγήκε έξω από τον χώρο του θεάτρου, συγκεντρώθηκε μπροστά στον χώρο του ταμείου αναμένοντας ανακοίνωση για νέα μέρα και ώρα της παράστασης ή επιστροφή των χρημάτων. Η ταμίας έδειξε αμέσως τις προθέσεις της παραγωγής, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να γίνει επιστροφή των χρημάτων. Ζητήσαμε να έρθει ο υπεύθυνος της παραγωγής ο οποίος εμφανίστηκε μετά από αρκετή ώρα και μεγάλη ένταση. Το πρώτο πράγμα που είπε ήταν «η παράσταση παίχτηκε για 40 λεπτά και εγώ είμαι κατοχυρωμένος από τον νόμο». Φυσικά ακολούθησε μεγαλύτερη αναταραχή.

Λόγω της έντασης, στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί.

Στις 22:29 (αφού δηλαδή ροκανίσαμε τουλάχιστον 10 λεπτά έξω από το θέατρο διαμαρτυρόμενοι) υπάρχει καταγεγραμμένη κλίση από το κινητό μου προς το 100. Αυτομάτως αποδεικνύεται ότι φυσικά και δεν παίχτηκε παράσταση για 40 λεπτά…

Τελικά, η αστυνομία έφτασε εγκαίρως, κατέγραψε το γεγονός, κράτησε τα στοιχεία του υπευθύνου και η υπόθεση έκλεισε με μια προφορική υπόσχεση του υπευθύνου ότι θα προσπαθήσει να βρει νέα διαθέσιμη ημερομηνία για να ξαναγίνει η παράσταση.

Αισθάνομαι βαθύτατη αδικία και κατά πρόσωπο κοροϊδία από το γεγονός.

Ενώ οι καιρικές συνθήκες έδειχναν από πολύ νωρίς ότι αποκλειόταν το ενδεχόμενο να διεξαχθεί πλήρως η παράσταση, οι υπεύθυνοι με δόλο και μελετημένη πρόθεση αρνήθηκαν να ακυρώσουν εκ των προτέρων την παράσταση και μας «μάντρωσαν» μέσα με σκοπό να καταφέρουν πάση θυσία να περάσει το χρονικό διάστημα (το οποίο και τελικά δεν καλύφθηκε) για να το επικαλεστούν στην προδιαγεγραμμένη συνέχεια.

Ζητώ την συνδρομή σας για τα νόμιμα δικαιώματα όλων των εξαπατημένων θεατών.”

“ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ”

Ένας άλλος Λαρισαίος ο κ. Αθανάσιος Μ. υποστηρίζει πως οι διοργανωτές είχαν γνώση για τα φαινόμενα αλλά αποφάσισαν να κάνουν την παράσταση, ενώ παραθέτει και δημοσίευση της ηθοποιού κ. Αναστασοπούλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ανέφερε την προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα που έστειλε η πολιτική προστασία.

Τονίζει συγκεκριμένα: “Με αφορμή το δημοσίευμά σας της Πέμπτης 4 Ιουλ για την ένταση που επικράτησε στο κηποθέατρο το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουλ, θα ήθελα να τονίσω πως οι διοργανωτές της παράστασης ήξεραν πολύ πιο νωρίς για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούσαν την ώρα της παράστασης.

Ενδεικτικά σας επισυνάπτω story από το λογαριασμό στο Instagram της κυρίας Αναστασοπούλου (βασική ηθοποιός της παράστασης) που αναφέρει την προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα που έστειλε η πολιτική προστασία.

Παρόλα αυτά, αντί να ακυρωθεί η παράσταση και να επιστραφούν τα χρήματα, οι διοργανωτές, επιδεικνύοντας πλήρη έλλειψη σεβασμού, επιλέξανε να ταλαιπωρήσουν το κοινό το οποίο ούτε παράσταση είδε ούτε πήρε πίσω τα χρήματά του.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι λυπάμαι πολύ που οι άνθρωποι που υπηρετούν την τέχνη και τον πολιτισμό και σχολιάζουν καυστικά τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας, απέδειξαν χθες με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κατάσταση ότι δεν σέβονται καθόλου το κοινό που τους στηρίζει.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω