Το πράσινο φως για τη διοργάνωση της φετινής εμποροπανήγυρης του Δεκαπενταύγουστου στα Φάρσαλα, φαίνεται ότι έχει λάβει η δημοτική αρχή, με το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει για την τελική έγκριση του σε μελλοντική συνεδρίαση.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας και δυσκολιών λόγω του κορονοϊού, χθες σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, υπήρχε ως θέμα ο καθορισμός του ύψους των τελών χρήσης χώρου κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης, τόσο στην Κοινότητα Φαρσάλων, όσο και στην Κοινότητα Σταυρού, που ακολουθεί. Σύντομα από τις υπηρεσίες του Δήμου, αναμένεται να γίνει σχετική πρόσκληση προς του εμπόρους που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτή, υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για τα Φάρσαλα η εμποροπανήγυρη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του και ένα θεσμό της πόλης που έχει διάρκεια πάνω από 400 χρόνια. Επίσης, αποτελεί πόλο έλξης πολιτών που το επισκέπτονται κάθε χρόνο από πολλές περιοχές, και τα δύο χρόνια αυτά η απουσία του στοίχισε, τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και στα έσοδα του Δήμου Φαρσάλων από την ακύρωση της διεξαγωγής του.

Πηγή: ifarsala.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω