Τιμητική διάκριση για τον μαιευτήρα – γυναικολόγο και ιστοριοδίφη κ. Νίκο Παπαθεοδώρου η αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής στη Λάρισα, που έλαβε χώρα σήμερα, το απόγευμα της Τρίτης, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη.

Τον καταξιωμένο Λαρισαίο τίμησαν με την παρουσία τους επιστήμονες, πρόσωπα της αυτοδιοίκησης και λοιπών τοπικών φορέων. «Δεν νιώθω άξιος για αυτήν την τιμή» υπογράμμισε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Παπαθεοδώρου, επεξηγώντας πως «είμαι ένας γιατρός που έχω ξεγεννήσει αρκετά παιδιά και μετέπειτα ασχολήθηκα με την ιστορία της Ιατρικής».

«Η σημερινή ημέρα για το Πανεπιστήμιο είναι μία πολύ χαρούμενη ημέρα, γιατί απονέμει την τιμή σε έναν άνθρωπο που τιμά με την παρουσία του την πόλη. Ο Νίκος Παπαθεοδώρου καταφέρνει να δώσει «αθανασία» σε πρόσωπα που έχουν χαθεί από την ιστορία. Είναι ένα πρότυπο για τους γιατρούς» επεσήμανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Για «μια ξεχωριστή προσωπικότητα του πνεύματος» έκανε λόγο ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας κ. Αλέξανδρος Δαπόντε. Όπως είπε «έχει αγαπήσει και τιμήσει τη Λάρισα, έχει καταγράψει την ιστορία της με δοκίμια και φωτογραφικά αρχεία, έχει δωρίσει τα περισσότερα απ’ αυτά κι έχει μια αδιάκοπη δραστηριότητα με κοινωνική και πολιτιστική προσφορά, που τον καθιστά πανάξιο για επίτιμο διδάκτορα».

Τον τιμώμενο προσφώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλία, Καθηγητής κ. Χαράλαμπος Δ. Μπιλλίνης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ενώ τον έπαινο απέδωσε ο καθηγητής Αλέξανδρος Ι. Δαπόντες. Την ανάγνωση του ψηφίσματος, της αναγόρευσης και της επίδοσης του τίτλων και του επιτηβεννίου έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής κ. Θεόφιλος Σ. Καραχάλιος.

Τέλος, ο κ. Παπαθεοδώρου μίλησε για τα «Ψήγματα Μαιευτικής – Γυναικολογίας στο έργο του Ιπποκράτη».

Μετά την αναγόρευση ακολούθησε δεξίωση στο φουαγιέ του κεντρικού αμφιθεάτρου.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω