Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 μαθητές της Γ΄ Τάξης και συγκεκριμένα από τα τμήματα Γ1 και Γ2 του 10ου Γυμνασίου Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Τα παιδιά, που διδάσκονται φέτος το μάθημα της Δραματικής Ποίησης, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου, που παρουσίασε ο αρχαιολόγος κ. Χρήστος Μπατζέλας με τίτλο “Ανακαλύπτουμε το Αρχαίο Θέατρο”, το οποίο διαρθρώνεται σε τέσσερις ενότητες:”Τα ίχνη του αρχαίου θεάτρου”,”Οι ιστορίες του αρχαίου δράματος”,”Η θεατρική πράξη” και “Το αρχαίο θέατρο στην σύγχρονη Ελλάδα”. Η πλούσια έκθεση που πλαισιώνει το πρόγραμμα πρόσφερε στα παιδιά την εμπειρία ποικίλων διαδραστικών εφαρμογών, όπως είναι τα διάφορα ηχητικά ντοκουμέντα, τα εκμαγεία αρχαίων αντικειμένων, τα κοστούμια εμβληματικών παραστάσεων του Θεσσαλικού Θεάτρου, αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων αλλά και ένα πλούσιο φωτογραφικό και εποπτικό υλικό από θεατρικές παραστάσεις, αλλά και από τα δύο αρχαία θέατρα της Λάρισας. Τα παιδιά μυήθηκαν στον κόσμο του αρχαίου δράματος με βιωματικό τρόπο, καθώς με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες έγιναν τα ίδια ηθοποιοί, φόρεσαν μάσκες, υποδύθηκαν ρόλους και έπαιξαν μουσική με τα αντίγραφα μουσικών οργάνων.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες φιλόλογοι του σχολείου, κ. Ισμήνη Κουτούδη, κ. Παρασκευή Δημάκη και η φιλόλογος Ειδικής Αγωγής, κ . Φανή Τσολάκη. Να σημειωθεί πως η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων που προωθεί το σχολείο με σκοπό τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με την τέχνη, που προάγει την αισθητική τους καλλιέργεια και τα αποφορτίζει συναισθηματικά από τις ψυχοπιεστικές καταστάσεις της καθημερινότητας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω