Η διοίκηση της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.Α.Ε. εν όψει και του νέου της επενδυτικού πλάνου πραγματοποιεί εκτενή κύκλο επισκέψεων στο δίκτυο των Πάρκων της. Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε και την Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων καθώς και με το προεδρείο και μέλη του Συνδέσμου τους.

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, που ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον, διατύπωσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους αναφορικά στα ζητήματα που έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο για τις βιομηχανικές περιοχές, όπως ο Νέος Κανονισμός Λειτουργίας, το νέο Θεσμικό Πλαίσιο και η επικείμενη χρηματοδότηση των Βιομηχανικών Πάρκων με κρατική ενίσχυση και ιδιωτική συμμετοχή μέσω των πόρων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το σχέδιο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., που περιλαμβάνει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των 14 μεγαλύτερων βιομηχανικών πάρκων της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και η ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, στο πλαίσιο της προκήρυξης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., τεκμηρίωσε την αναγκαιότητα των έργων και τα κριτήρια επιλογής τους με βασικό στόχο τη μετάβαση των Πάρκων στην «ψηφιακή και πράσινη εποχή».

Επιπλέον, αναπτύχθηκε εκτενώς ο νέος Αναθεωρημένος Κανονισμός Λειτουργίας της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, που τέθηκε σε διαβούλευση το προηγούμενο διάστημα. Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε., συμμετείχε σε έναν κύκλο συλλογικής και οργανωμένης συζήτησης, επικοινωνώντας τα ουσιώδη θέματα του Κανονισμού και αποσαφηνίζοντας τις τεχνικές πτυχές του, αποσπώντας τα θετικά σχόλια των εγκατεστημένων επιχειρήσεων τόσο για το σχέδιο του αναθεωρημένου Κανονισμού Λειτουργίας, όσο και για τις επενδύσεις στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη Βιομηχανική Περιοχή.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άριστη κατάσταση της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας όσον αφορά στην καθαριότητα των κοινόχρηστων οδών και χώρων και την αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων, κατόπιν της ανάληψης των σχετικών υπηρεσιών από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε, γεγονός που, όπως τόνισαν, έχει διαφοροποιήσει άρδην τη συνολική εικόνα του Πάρκου.

Ο κ. Θάνος Ψαθάς, CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. δήλωσε: «Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. υλοποιεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρόγραμμα επισκέψεών της στις ΒΙ.ΠΕ. της χώρας, πραγματοποιώντας εποικοδομητικές ενημερωτικές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πιστεύουμε πως ο διάλογος πρόσωπο με πρόσωπο και η ανταλλαγή απόψεων αποτελούν την πλέον αποτελεσματική μέθοδο επικοινωνίας και ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας των οργανωμένων υποδοχέων.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω