Στις 25 Οκτωβρίου 2024, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων μια συγκινητική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ήρωες του 1940. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μαθητές, γονείς, δάσκαλοι, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γόννων κ. Παπαδόντας, παππούδες, γιαγιάδες, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Η εκδήλωση στο πρώτο μέρος περιλάμβανε ομιλία για το έπος του 1940 από την αναπληρώτρια Διευθύντρια και δασκάλα της Γ΄ τάξης, κα Αικατερίνη Πούλιου, τραγούδια, αφηγήσεις, σκετς και ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών του Σχολείου και με τη βοήθεια της θεατρολόγου του Σχολείου, κας Ειρήνης Ζγούρη. Η ταινία αναφερόταν στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους μια συγκινητική αναδρομή στην ιστορία μας. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί της εκδήλωσης ήταν η κα Αικατερίνη Πούλιου και ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, με συμμετοχή των μαθητών/τριών της Γ΄ και Δ΄ τάξης, καθώς και της μικτής χορωδίας του Σχολείου.

Ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, τονίζοντας τη σημασία της εθνικής επετείου και του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα μας θυμίζει τις θυσίες και την αυταπάρνηση των προγόνων μας, που με το σθένος και την αποφασιστικότητά τους υπερασπίστηκαν τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνικού έθνους. Ας κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους και ας συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο».

Ξεχωριστή στιγμή στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των μαθητών του σχολείου για τη διάκρισή τους με το Χρυσό Βραβείο στα Education Leaders Awards 2024 για την αδελφοποίηση με τα Αλβανικά Εκπαιδευτήρια “Όμηρος” Κορυτσάς. Ο κ. Μανώλης συνεχάρη θερμά τους μαθητές και τους δασκάλους τους, δηλώνοντας: «Η επιτυχία σας μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον. Είστε το ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας και της δημιουργικότητας. Συνεχίστε να ονειρεύεστε και να εργάζεστε με το ίδιο πάθος και αφοσίωση».

Η βράβευση περιλάμβανε την απονομή αναμνηστικής πλακέτας εκ μέρους του Δημάρχου και αναμνηστικών δώρων εκ μέρους του Δημοτικού Σχολείου Γόννων στον Δήμαρχο, στην εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στον πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικό Μουσείο Γόννων και στον επικοινωνιολόγο και συνεργάτη του Δημοτικού Σχολείου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, τιμώντας έτσι την ιστορική αυτή ημέρα και αποδίδοντας φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Ο Δήμος Τεμπών συνεχίζει να στηρίζει τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις των σχολείων, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των νέων σε πρωτοβουλίες που προάγουν την αριστεία και την κοινωνική ευαισθησία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω