Παρέμβαση-εξόρμηση μπροστά από το αρχαίο θέατρο πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ) το απόγευμα της Τετάρτης 7.2.2024 ενάντια στην χρήση του Στρατηγείου της Λάρισας ως επιχειρησιακού κέντρου της ναυτικής επιχείρησης της ΕΕ εναντίον της Υεμένης.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, θέλησαν να εκφράσουν την έντονη καταδίκη για την νέα επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να αναλάβει, μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας, τη διοίκηση της πολεμικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα, μετατρέποντας έτσι την πόλη μας, αλλά και τη χώρας μας γενικότερα, σε αμερικανοΝΑΤΟικό, πολεμικό προγεφύρωμα για επιθέσεις σε βάρος άλλων λαών, κλιμακώνοντας επικίνδυνα την ελληνική εμπλοκή και καθιστώντας την περιοχή μας στόχο αντιποίνων!

Ταυτόχρονα τόνισαν πως χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για: Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα. Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό. Να ακυρωθεί τώρα η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω