Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της αστροπαρατήρησης που διοργανώθηκε από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου και την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (με έδρα τον Βόλο), το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Ρολογιού στο Βελεστίνο.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου με τρόφιμα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Η εκδήλωση πλαισιώνονταν μουσικά από τον σαξοφωνίστα, κ. Αθανάσιο Γατή. Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν την παρουσίαση για την Σελήνη, την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε στο κοινό, η Αποστολία Γιαννοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (ΕΑΔ). “Παρά την δυσμορφία του καιρού, τα σύννεφα μας έκαναν τη χάρη να απομακρυνθούν και να έχουμε τη δυνατότητα της αστροπαρατήρησης.

Μέσα από τα τηλεσκόπια των μελών της Ομάδας Αστροπαρατήρησης της ΕΑΔ, Μιχαέλας Χασιώτη και Γιώργου Ζαγάκου, καταφέραμε να δούμε τον πλανήτη Κρόνο με τα πανέμορφα δαχτυλίδια του.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε το φεγγάρι, που εντυπωσίασε τόσο τους μικρούς μας αστρόφιλους, όσο και τους μεγαλύτερους, με τα όρη και τις πεδιάδες του.

Η προσθήκη της μουσικής στην εκδήλωση του σαξοφωνίστα, ήταν καταπληκτική, η μελωδία του κ. Θανάση Γατή σε συνδυασμό με το φεγγάρι κατάφερε να μας ταξιδέψει και να μας γεμίσει ευχάριστα συναισθήματα.

Η συντονίστρια των Κοινωνικών Δομών, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: “Ευχαριστούμε θερμά την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, με έδρα τον Βόλο, που δέχθηκε το κάλεσμά μας, την άψογη παρουσία τους και το καταπληκτικό ταξίδι στο φεγγάρι, τον μουσικό, κ. Γατή για την ωραία μελωδία, τον Αντιδήμαρχο, κ. Σάββα Τσαλδάρη που υποστήριξε για άλλη μια φορά την εκδήλωσή μας, τους Τοπικούς Συμβούλους, κ.κ. Ουρανία Γκουρίτσα & Ρίζο Συρταδιώτη, τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Κουβάτα Αθανάσιο και όλους όσους μας τίμησαν με τη παρουσία τους και τα δώρα τους για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, και κυρίως τους μικρούς μας αστρόφιλους που “φυσώντας” μακρυά τα σύννεφα, βοήθησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Περισσότερα Εδω