Ένα τυχαίο περιστατικό ρουτίνας εξελίχθηκε σε σημαντική αστυνομική υπόθεση, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα στο κέντρο της Αθήνας, αποκαλύπτοντας έναν οπλισμό και εκρηκτικά. Το συμβάν έλαβε χώρα στην οδό Σωκράτους, στην περιοχή της Ομόνοιας, και οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων αλβανικής καταγωγής, ενός 39χρονου άνδρα και της 33χρονης συντρόφου του.

Οι εξελίξεις της επιχείρησης

Το όχημα, ένα SUV νοικιασμένο, τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας. Οι επιβαίνοντες κρίθηκαν ύποπτοι, με αποτέλεσμα να σταματήσουν για έλεγχο. Όπως διαπιστώθηκε, εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας και, σε επιμελώς κρυμμένα σημεία, μία πλάκα συνθετικού εκρηκτικού ανατολικού τύπου καθώς και πυροκροτητές.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του οπλισμού και των εκρηκτικών, οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αθηνών, όπου και ανακρίνονται. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και μόλις πριν λίγα λεπτά άνοιξε ο δρόμος για την κυκλοφορία.

Ποινικό ιστορικό των συλληφθέντων

Σημαντική εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί το ποινικό ιστορικό του 39χρονου άνδρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2008 σε ισόβια για διακίνηση ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε το 2015. Η 33χρονη σύντροφός του επίσης έχει ποινικό μητρώο, με καταγεγραμμένες παραβάσεις.

Οι προοπτικές της ανάκρισης

Οι αστυνομικές αρχές διεξάγουν ανακρίσεις, με τις πληροφορίες να δείχνουν ότι η υπόθεση μπορεί να συνδέεται με ποινικές δραστηριότητες. Οι συλλήψεις αυτές αναμένεται να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η ανάκριση συνεχίζεται και θεωρείται πιθανό ότι θα αποκαλυφθούν σημαντικές πληροφορίες που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Περισσότερα Εδω