Στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας βρίσκεται από χθες, Τετάρτη έως και το Σάββατο το Κέντρο Ημέρας Άνοιας Λάρισας Ε.Π.Α.Ψ.Υ., το οποίο με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Αλτσχάιμερ, φροντίζει για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών απέναντι στη νόσο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα.

«Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινότητας, η υποστήριξη των ατόμων που πάσχουν από άγνοια, καθώς και η υποστήριξη των φροντιστών τους, των ανθρώπων δηλαδή που είναι στο οικογενειακό περιβάλλον», δήλωσε η λογοθεραπεύτρια του Κέντρου Ημέρας Άνοιας, κ. .

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης πραγματοποιούνται σύντομα τεστ στα οποία μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, μαθαίνοντας το γνωστικό του επίπεδο, έπειτα από το οποίο εάν διαπιστώσει ότι παρουσιάζει δυσκολίες και έλλειψη λειτουργικότητας στην καθημερινότητά του, μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Ημέρας, το οποίο παρέχει δωρεάν υπηρεσίες, για μια πρώτη νευρολογική και νευροψυχολογική εκτίμηση.

«Από εκεί και πέρα, ανάλογα με το γνωστικό του προφίλ, θα μπορέσει να παρακολουθήσει κάποιος εομαδες του Κέντρου Ημέρας. Η συχνότητα είναι τρεις φορές την εβδομάδα από τρεις ώρες».

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω