Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει την Πέμπτη 4 Ιουλίου, στις 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου – Περιφέρεια Θεσσαλίας (Νέο Κτήριο, Λάρισα), στην εκδήλωση με τίτλο «Επιβεβαιώνοντας την αξία των αγροτικών προϊόντων μας» όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος για τα προϊόντα: Ακτινίδιο Πιερίας ΠΓΕ, Αμύγδαλο περιοχής Συκουρίου, Μήλο Ζαγοράς Πηλίου ΠΟΠ, Πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων ΠΟΠ, Φασόλια Πρεσπών ΠΓΕ, Αβοκάντο Χανίων Κρήτης, Αποξηραμένα Σύκα Μεσσηνίας, Μαύρη Σταφίδα Κορίνθου και θα ακολουθήσει συζήτηση για το πώς μπορούν οι παραγωγοί και οι αγροεπιχειρηματίες των προϊόντων αυτών να αξιοποιήσουν εμπορικά τα χαρακτηριστικά τους.

Είναι γνωστό ότι τα ελληνικά τοπικά προϊόντα είναι υψηλής διατροφικής αξίας. Ωστόσο η εμπειρική γνώση δεν επαρκεί, είναι αναγκαίο τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά που τα διακρίνουν να μπορούν να τεκμηριωθούν επιστημονικά.

Με επιβεβαιωμένους τους ισχυρισμούς υγείας, τα τοπικά προϊόντα και τα προϊόντα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ) – ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη), μπορούν να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την θέση τους στην παγκόσμια αγορά.
Η Νέα Γεωργία Νέα Γενιά προκειμένου να στηρίξει την ελληνική τοπική παραγωγή υλοποίησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ) και με την υποστήριξη της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) το πρόγραμμα «Ενισχύοντας τη θέση των προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω