Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια “Σχολή Καραβάνα” σε συνεργασία με την First Aid Provider Hellas, διοργάνωσαν την ενημερωτική δράση στις πρώτες βοήθειες, για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του δημοτικού σχολείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2024, στο χώρο των εκπαιδευτηρίων. Η ενημέρωση έγινε από τον Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών RTI, κ. Ιωάννη Νικολάου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών, η γνωριμία και η εξοικείωσή τους με τις τεχνικές- πρωτόκολλο στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και η κατανόηση της σπουδαιότητάς τους.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα απειλητικά περιστατικά που χρήζουν επείγουσας παροχής Πρώτων Βοηθειών όπως αιφνίδια ανακοπή καρδιάς, πνιγμός, πνιγμονή, αιμορραγία, τραύματα, αναφυλαξία, ηλεκτροπληξία, εγκαύματα, κ.ά., και την ορθή αντιμετώπισή τους σύμφωνα με τα ανανεωμένα Διεθνή Πρωτόκολλα παροχής Πρώτων Βοηθειών, και τις κατευθυντήριες οδηγίες λόγω covid-19. Μέρος της ενημέρωσης ήταν και η πρόληψη των ατυχημάτων. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α) σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (βρέφος, παιδί, ενήλικα), τη χρήση απινιδωτή, την αντιμετώπιση πνιγμονής και την εκτέλεση της θέσης ανάνηψης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών της First Aid Provider Hellas, παρέχουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη, έγκυρη και σύμφωνη με την ελληνική νομοθεσία πιστοποίηση της Rescue Training International.

Η First Aid Provider Hellas διοργανώνει ενημερωτικές ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με επιστημονικούς / εκπαιδευτικούς / δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συλλόγους κτλ..

Η First Aid Provider Hellas ευχαριστεί τη Διεύθυνση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Σχολή Καραβάνα” για την αγαστή συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την πρόσκληση και την ευαισθησία που δείχνει σε θέματα υγείας και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω