Με πολλή μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στο Joist από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας η ημερίδα για τον κινηματογραφικό τουρισμό.

Οι ομιλητές τόνισαν τις δυνατότητες της Θεσσαλίας να φιλοξενήσει κινηματογραφικές παραγωγές, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στον τοπικό τουρισμό, αφού πολλοί είναι οι επισκέπτες που προτιμούν να γνωρίσουν τους χώρους των γυρισμάτων από ονομαστές σειρές και ταινίες.

Από τους ομιλητές ο Νεοκλής Μαντάς, Διευθυντής του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρο Κινηματογράφου ανέπτυξε την δράση της συγκεκριμένης διεύθυνσης στον τομέα της προσέλκυσης διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών, φέρνοντας παραδείγματα συγκεκριμένων τόπων στους οποίους γυρίστηκαν ταινίες και σειρές, και οι οποίοι συγκέντρωσαν επισκέπτες, που ήθελαν να βιώσουν από κοντά τους χώρους που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και το κλίμα τέτοιων παραγωγών.

Ο Πασχάλης Μάντης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία film office Thessaly αξιοποιώντας την φυσική και ιστορική παρακαταθήκη της Θεσσαλίας προς όφελος των σκηνοθετών και παραγωγών.Επισήμανε μάλιστα ότι η δημιουργική οικονομία είναι μια εξελισσόμενη έννοια που περιγράφει τη δυνατότητα των δημιουργικών τεχνών επαγγελμάτων να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη μια περιοχής. Στο ίδιο μήκος και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Φώτης Τζατζάκης αναφέρθηκε στην βούληση και την ανάγκη να συνεισφέρει ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο Δήμος αποτελεί σημαντικό παράγοντα που μπορεί να διευκολύνει τέτοιες παραγωγές.

Στο ίδιο πάνελ ο Αθανάσιος Λεοντάρης Δικηγόρος-νομικός σύμβουλος αναφέρθηκε στην Οπτικοακουστική Βιομηχανία ως πολλαπλασιαστή Ισχύος του Τουρισμού, ενώ η Μαρίνα Αγορογιάννη Marketing & Communication Manager αναφέρθηκε στην εμπορική ανάπτυξη και επικοινωνία παραγωγών, αλλά και στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι τουριστικοί πράκτορες της περιοχής.

Πολύ δημιουργικός ο συντονισμός από τον Τάσο Γούσιο, Marketing & Communication Manager διευθυντή της alpha marketing και επί χρόνια συνεργάτης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Καταρτισμένος στο αντικείμενο, πρόσθεσε τις δικές του γνώσεις , διευκόλυνε τους ομιλητές και συντόνισε την πολύ ζωντανή συζήτηση που επακολούθησε. Την εκδήλωση που έγινε υπό την αιγίδα της περιφέρειας Θεσσαλίας προλόγισε η κ. Κυριακή Σπανού, η οποία αναφέρθηκε στη δεδομένη βούληση και προσπάθεια της περιφέρειας για την δημιουργία ενός δυναμικού και οργανωμένου film office Thessaly, αλλά και τη στήριξη της περιφέρειας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ειρήνη Παπαϊωάννου υπό την αιγίδα και της οποίας ήταν η εκδήλωση.

Το κοινό που παρακολούθησε αρκετό με δεδομένη τη ζέστη και τα επακόλουθα της προηγούμενης αργίας ήταν ειδικό και στοχευμένο καθώς το αποτελούσαν άνθρωποι του χώρου. Τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, σκηνοθέτες, τεχνικοί και φωτογράφοι οι οποίοι έλαβαν ενεργό μέρος στη συζήτηση καταθέτοντας τις απόψεις και τις ενστάσεις τους, ευχόμενοι όσα ακούστηκαν να μη μείνουν ακούσματα. Γενικά το χαρακτηριστικό της ημερίδας ήταν η ενεργός συμμετοχή του κοινού με ιδέες και απόψεις. Μια ημερίδα που δεν αρκέστηκε σε μερικές εισηγήσεις αλλά οδήγησε σε προβληματισμούς και προτάσεις.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω