Μια εξαιρετική εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συκούριο  στο πλαίσιο της 21ης Γιορτής Αμυγδάλου όπου δύο σπουδαίοι ομιλητές, ο κος Φώτιος  Τέκος, ερευνητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Foodoxys και ο κ Δημ Σταυρίδης, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνοτροφίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενημέρωσαν το κοινό ο μεν πρώτος για τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας που αφορούσε τους ισχυρισμούς υγείας του Αμυγδάλου το οποίο χαρακτήρισε καφέ χρυσό, τονίζοντας την ιδιαίτερη αξία ως αγροτικό προϊόν δεδομένου ότι έχει 76 ισχυρισμούς υγείας οι οποίοι το καθιστούν ως το πολυτιμότερο ανάμεσα στα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας. Οι ισχυρισμοί υγείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές ώστε το προϊόν να πουληθεί ακριβότερα. Η προστιθέμενη αυτή αξία του Αμυγδάλου θα βελτιώσει σίγουρα το βιοτικό επίπεδο των παραγωγών διότι το ως γνωστόν αποτελεί μονοκαλλιέργεια για την περιοχή.

Ο δεύτερος ομιλητής, κ. Δημήτρης  Σταυρίδης, αναφέρθηκε σε θέματα  προστασίας της αμυγδαλιάς δεδομένου ό,τι  λόγω των καιρικών συνθηκών η καλλιέργεια έρχεται αντιμέτωπη με νέες ασθένειες, που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και για τον λόγο αυτό ζήτησε από τους αγρότες επαγρύπνηση.

Η εσπερίδα διοργανώθηκε από τον σύλλογο γυναικών περιοχής Συκουρίου ο οποίος καλεί επίσης τις φίλες και τα μέλη του την Παρασκευή  27 Σεπτεμβρίου ώρα 11πμ στο πρώην κατάστημα της τράπεζας  Πειραιώς  στην πλατεία Θέμιδος στο Συκούριο για να συμμετέχουν στο βιωματικό εργαστήριο  σταμπωτών του Λαογραφικού και ιστορικού Μουσείου Λάρισας υπό την επίβλεψη  της διευθύντριας κ Φανής  Καλοκαιρινού.

Ο Σύλλογος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους δύο ομιλητές  γιατί είναι οι βασικοί αρωγοί στην προσπάθεια του για ανάδειξη του Αμυγδάλου Συκουρίου  και των ισχυρισμών υγείας του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω