Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις «Kαραϊσκάκεια 2021 την Τετάρτη στο Μαυρομμάτι, την ιδιαίτερη πατρίδα του Στρατηγού της Ελληνικής Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αφίχθη περίπου στις 11.30 στο Ι.Ν Αγ. Νικολάου όπου απέδωσε τιμές άγημα της Στρατονομίας και παρακολούθησε τη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος.

Παράλληλα την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο βουλευτής και εκπρόσωπος της Βουλής κ. Γιώργος Κωτσός, η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης και η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου.
Ακολούθως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην πλατεία του χωριού και εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.


Σε δήλωσή της αμέσως μετά η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε:
«Βρίσκομαι σήμερα στο Μαυρομμάτι της Καρδίτσας για να τιμήσω τη μνήμη ενός πολεμιστή της Επανάστασης που υμνήθηκε όσο λίγοι: του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης» όπως τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς.
Εμπνεόμαστε από την ένταση και το πάθος με τα οποία αγωνίστηκε για την ελευθερία μας, από το ατίθασο πνεύμα του, την προσφορά του στο έθνος.
Στο εικονοστάσι των ηρώων, που ανήκουν σ’ όλη την Ελλάδα και σ’ όλους τους Έλληνες, ο Καραϊσκάκης ακτινοβολεί, ωραίος σαν μύθος.»
Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Μαυρομματίου από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημ. Γιώτη και στη συνέχεια αναχώρησε για το Δημαρχείο Μουζακίου όπου ανακηρύχθηκε σε Επίτιμη Δημότισσα του Δήμου Μουζακίου.

Η κ. Σακελλαροπούλου στη συνέχεια του προγράμματός της επισκέφτηκε το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ συνοδευόμενη απο την Υφυπουργό κα Δόμνα Μιχαηλίδου ενώ το μεσημέρι συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ.

 

 

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω