Επιστήμονες οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά της Covid-19 χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία για να προσπαθήσουν να αναπτύξουν ένα θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου, με θετικά αποτελέσματα να έχουν ήδη φανεί σε μελέτες που έγιναν σε ζώα, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Jenner της Οξφόρδης και το Ινστιτούτο Έρευνας για τον καρκίνο Ludwig σχεδίασαν ένα θεραπευτικό εμβόλιο δύο δόσεων για τον καρκίνο χρησιμοποιώντας τεχνολογία που εμπλέκεται στον εμβολιασμό για την Covid-19, ανέφεραν επιστήμονες σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην επιθεώρηση “Journal for ImmunoTherapy of Cancer”.

Κατά το ειδησεογραφικό πρακτορείο , το εμβόλιο πρόκειται να εισαχθεί φέτος σε δοκιμές σε ανθρώπους καθώς μελέτες σε ποντίκια έδειξαν μείωση του μεγέθους του όγκου και βελτίωση του ποσοστού επιβίωσης.

Η έρευνα για τα εμβόλια έχει προχωρήσει στον απόηχο της πανδημίας, καθώς επιστήμονες και κυβερνήσεις εργάστηκαν ταχύτερα από ποτέ και με μεγαλύτερους πόρους για να προσπαθήσουν να βρουν εμβόλια που θα βοηθήσουν στον περιορισμό του ιού.

Τεχνολογίες όπως αυτή του mRNA, που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο εμπόριο, να αποδεικνύουν την επιτυχία και τις δυνατότητές τους για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών όπως ο καρκίνος. Οι εξελίξεις έρχονται την ίδια στιγμή που οι ερευνητές εξετάζουν άλλες πρωτοποριακές θεραπείες για τον καρκίνο χρησιμοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση των όγκων.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει και τις δύο αυτές εξελίξεις, χρησιμοποιώντας τον φορέα από το εμβόλιο Covid-19 για μία από τις δόσεις για τη μεταφορά γενετικού κώδικα που προκαλεί το σώμα να στοχεύσει δύο πρωτεΐνες που υπάρχουν στην επιφάνεια πολλών τύπων καρκινικών κυττάρων. Η τεχνολογία του εμβολίου έχει αποδειχθεί ότι δημιουργεί ισχυρές αποκρίσεις Τ κυττάρων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καταπολέμηση των όγκων, καταλήγει το δημοσίευμα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω