Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, που επισπεύδει στους τρεις μήνες τα ραντεβού για την αναμνηστική δόση των εμβολίων κατά του κορονοϊού, μετά τη σχετική απόφαση των επιστημόνων. Με στόχο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας λόγω και της μετάλλαξης Όμικρον, αλλά και ενόψει των εορτών, η τρίτη δόση μπορεί να γίνεται πλέον στους τρεις μήνες -αντί στους έξι- μετά τη δεύτερη δόση, αλλά και σε περίπτωση νόσησης, και αφορά όλους τους ενήλικες πολίτες από 18 ετών.

Τις σχετικές ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την επίσπευση της τρίτης δόσης έκανε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος ΘεμιστοκλέουςΌπως ανακοίνωσε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατέληξε στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω.

Τρεις μήνες μετά θα μπορεί να γίνει ο εμβολιασμός και όλων όσων νόσησαν από Covid, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Όσον αφορά στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της J&J, το διάστημα των δύο μηνών παραμένει.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό αυτήν την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα διορθωθούν και οι συστάσεις. Εκτίμησε δε σε 2 εκατομμύρια τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, προχώρησε στις παραπάνω αποφάσεις με βάση τα εγχώρια επιστημονικά δεδομένα, αλλά και εκείνα των άλλων χωρών. Επίσης, βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Σταθεροποιημένη σε υψηλά κρούσματα είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Χθες καταγράφηκαν 6.201  νέες μολύνσεις, 694 ασθενείς είναι διασωληνωμενοι, ενώ 97 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Σχετική είδηση: Κορονοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου στους τρεις μήνες

Περισσότερα Εδω