Η λίμνη Κάρλα παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σήμερα Παρασκευή σύμφωνα με τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, καθώς σήμερα η στάθμη της ανέβηκε πολύ λίγους πόντους συγκριτικά με χθες.

Ωστόσο το να πλημμυρίσει το πρώτο χωριό που είναι πιο κοντά , το Σωτήριο, απέχει μόλις μισό μέτρο. Πάντως ο Νασιακόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα αποφευχθούν τα χειρότερα.

Επίσης τόνισε ότι έχουν γίνει λίμνη 180.000 στρέμματα γης στον δήμο Κιλελέρ και η καταστροφή είναι τεράστια, ζητώντας την αρωγή της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα ο δήμαρχος Κιλελέρ τόνισε τα εξής:

 «Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι μέτρια. Από την πλευρά της διόδου των χωριών είναι παντού ανοικτά, έχουμε επικοινωνήσει με τις περισσότερες μονάδες τα προβλήματα που έχουμε με τις ζωοτροφές, τελειώσαμε με την περισυλλογή των πεθαμένων ζώων και προχωρούμε σιγά σιγά και για τα ανοίγματα των δρόμων στα περιβόλια και τα προβλήματα που έχουν οι αγρότες.

Σε ότι αφορά το νερό, πάρα πολλά χωριά έχουν πόσιμο νερό, αλλά δεν μπορούμε να υπερβούμε τη δήλωση της Υπουργού και γι’ αυτό τον λόγο τώρα γίνεται έλεγχος σε όλα τα χωριά και από το απόγευμα και αύριο το πρωί θα έχουμε ανακοίνωση για το που είναι πόσιμο το νερό.

Σχετικά με την Κάρλα, τα πράγματα σήμερα είναι πιο ευχάριστα -όσο μπορεί να είναι- από ότι ήταν χθες, συγκριτικά πάντα. Άρχισε να πέφτει η στάθμη της λίμνης. Αυτή την στιγμή η λίμνη είναι 49,50 από το ύψος της θάλασσας και ο κίνδυνος της πλημμύρας για το Σωτήριο που είναι το πρώτο χωριό που μπορεί να κινδυνεύσει είναι να φτάσει τα 50μ. Άρα έχουμε μισό μέτρο περίπου να ανέβει. Σήμερα ανέβηκε πολύ λίγους πόντους συγκριτικά με χθες. Αν δεν βρέξει και γίνει καλή διαχείριση των υδάτων της Καρδίτσα, πιστεύω πως δεν θα γίνει εκκένωση των χωριών. Αυτό βέβαια δεν μειώνει την καταστροφή στην περιοχή. Έχουν γίνει λίμνη 180.000 στρέμματα και κάνω έκκληση προς όλη την κυβέρνηση να δοθεί μια ειδική μέριμνα γι’ αυτούς τους ανθρώπους γιατί η λίμνη θα αργήσει πάρα πολύ να αδειάσει.

Η απάντηση που έλαβα είναι ότι για πρώτη φορά έγινε αυτό το φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη και πρέπει και οι ίδιοι να το μελετήσουν γιατί η ζημιά που έγινε εκεί είναι ανυπολόγιστη».

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω