Για την μητέρα των μαχών ετοιμάζονται οι δύο συνδιεκδικητές του προεδρικού θώκου στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, ενόψει του δευτέρου εκλογικού γύρου την ερχόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου.

Τα επιτελεία των δύο μνηστήρων έχουν ήδη αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα, τα επιμέρους στοιχεία και τα δεδομένα εκείνα που τους οδηγούν σε συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του εκλογικού κοινού. Εκ των πραγμάτων, το βάρος πέφτει στην Αττική που διατηρεί τη μερίδα του λέοντος λόγω του όγκου των ψηφοφόρων, αλλά και γιατί εκεί συνέβη το εκλογικό παράδοξο, οι κ.κ. Ανδρουλάκης και Δούκας να δουν την… πλάτη δύο συνυποψηφίων που δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο, των κ.κ. Γερουλάνου και Διαμαντοπούλου.

Έτσι, νομοτελειακά η καμπάνια των… λίγων εικοσιτετραώρων θα εστιάσει στην πρωτεύουσα, στη Θεσσαλονίκη και στοχευμένα σε κάποιες ίσως περιοχές της Περιφέρειας, όπου κάποιος εκ των δύο ενδεχομένως θεωρήσει πως μπορεί να αποκομίσει σημαντικό εκλογικό όφελος.

Η Λάρισα βάσει του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής, εκεί όπου κυριάρχησε ο Χάρης Δούκας, δεν φαίνεται να είναι ανάμεσα σε αυτές. «Είναι ξεκάθαρη η δυναμική που ανέπτυξε ο κ. Δούκας εδώ και επιβεβαιώνεται από τη στήριξη μίας πλειάδας Λαρισινών στελεχών πρώτης γραμμής. Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει λόγος να σπαταλήσει χρόνο για να έρθει εδώ ο κ. Δούκας αφού γι’ αυτόν έχει εξελιχθεί σε μία περιοχή – «κάστρο», ούτε και ο κ. Ανδρουλάκης που μάλλον βλέπει τη Λάρισα ως… χαμένη υπόθεση…» εξηγούσε μιλώντας στο onlarissa.gr έμπειρος Λαρισαίος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως οι επόμενες ημέρες στον κάμπο θα κυλήσουν στείρες πολιτικών ζυμώσεων, καθώς σχεδιάζονται αρκετές συναθροίσεις, μεγαλύτερες και μικρότερες σε όγκο, με στόχο τη συντήρηση του εκλογικού ενδιαφέροντος σε επίπεδο βάσης…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω