Μια εβδομάδα ζεστής φιλοξενίας, ανταλλαγής γνώσεων, πρακτικών και αλληλεπίδρασης βίωσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γκανάβα Δώρα, Υποδιευθύντρια, κ. Γαλάτου Ελευθερία, κ. Μπουργάνη Γεωργία και ο Σωτήρης, ο Γιάννης, ο Θωμάς, ο Γιώργος μαθητές της Στ΄ τάξης του 16ου Δημ. Σχολείου Λάρισας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ KA122 με τίτλο: “Empowering Quality Education through Inclusiveness, Innovation, Technology and Internationalisation”από 22-4-2024 έως και 26-4-2024 στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ξυλοφάγου της Κύπρου.

Ήταν ένα μάθημα συμπερίληψης πέρα από τα γνώριμα πλαίσια της σχολικής αίθουσας και του καθημερινού σχολικού περιβάλλοντος για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας, οι οποίοι αφού παρουσίασαν το σχολείο μας και την πόλη μας, ταξίδεψαν στην ιστορία του νησιού, γνώρισαν τη γεωγραφία, τις παραδόσεις, τα έθιμα, τη γαστρονομία και την κουλτούρα της αγαπημένη μας Κύπρου. Φρόντισαν γι΄ αυτό οι οικοδεσπότες εκπαιδευτικοί οι οποίοι μέσα από τις επιλεγμένες διδασκαλίες και συζητήσεις πέτυχαν διάχυση καλών πρακτικών και ανταλλαγές ιδεών για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Με στοχευμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις κατάφεραν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις όλων να κερδίσουν τον θαυμασμό των επισκεπτών τους και να δημιουργηθούν μεταξύ τους ισχυροί δεσμοί αλληλοεκτίμησης και φιλίας.

Ένα ιδιαίτερα ποιοτικό πρόγραμμα με επισκέψεις στην πρωτεύουσα Λευκωσία και στη Πλατεία Ελευθερίας. Στην τουριστική Αγία Νάπα, όπου επισκέφτηκαν την Πλατεία Γεωργίου Σεφέρη και τη ’’γέρικη συκομουριά’’, το Διεθνές Πάρκο Γλυπτικής με την ‘’Αργώ ‘’ και τον ‘’Δούρειο Ίππο’’ και το Μουσείο ‘’Θάλασσα’’ όπου θαύμασαν πίνακες του Τσαρούχη, του Κόντογλου, του Κάσσιαλου και πολλών καταξιωμένων Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών. Προσκύνησαν με ευλάβεια ανήμερα της γιορτής του τον τάφο του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη στο ‘’Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου της Αμμοχώστου’’ στη Δερύνεια, από όπου αντικρίζοντας με τα κυάλια τη ‘’βουβή’’ πόλη, το ’’πώς’’ και το ‘’γιατί’’ διαδέχονταν το ένα το άλλο. Βίωσαν τη θλίψη των Κυπρίων που είναι μακριά από τα πάτρια εδάφη τους.

Μια εξαιρετικά συναρπαστική εμπειρία για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους μαθητές μας που είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν αυτό το πολυδιάστατο μάθημα, μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Η Διευθύντρια του Σχολείου, κ.Παναγιώτα Δραγατογιάννη και οι συμμετέχοντες στη δραστηριότητα κινητικότητας εκπαιδευτικοί και μαθητές ευχαριστούν θερμά τον Διευθυντή του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ξυλοφάγου στην Κύπρο, κύριο Γεώργιο Κωνσταντίνου, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς και τον Σύνδεσμο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου για για την ολόθερμη φιλοξενία τους. Αναμένουν την ευκαιρία να τους υποδεχτούν και να ανταποδώσουν τη φιλοξενία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω