Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας με συντονίστρια την κα Ουρανία Πινακά γεν. ιατρό, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας με αντιδήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Δαλαμπύρα, τη διευθύντρια Διεύθυνσης Παιδείας κα Σταυρούλα Μπαξεβάνου και τις υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των 1ου, 3ου, 5ου, 10ου, 14ου και 15ου Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ολοκλήρωσε επιτυχώς εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Τρώω υγιεινά για να έχω δόντια γερά».

Η διεπιστημονική ομάδα της δομής στα πλαίσια ενημέρωσης και παρέμβασης στο μαθητικό πληθυσμό οργάνωσε και παρουσίασε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το αντίστοιχο θέμα. Τα παιδιά παρακολούθησαν ανάλογη παρουσίαση και με παιγνιώδη τρόπο κατανόησαν βιωματικά τη σπουδαιότητα της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής για την σωστή ανάπτυξή τους και την καλή τους υγεία. Η ισορροπημένη διατροφή και οι σωστές διατροφικές συνήθειες υιοθετούνται από μικρή ηλικία.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε τους μήνες Μάρτιο-Ιούνιο 2024 από την παιδίατρο της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων κα Ειρήνη Σπανού και τις επισκέπτριες υγείας της δομής κα Βασιλική Παπαδούλη και κα Ευσταθία Παπανικολάου.

Η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων Λάρισας ως κομμάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στοχεύει στην πρόληψη και στην προαγωγή υγείας τόσο στο γενικό πληθυσμό όσο και στο μαθητικό.
Η Η 4η Τοπική Ομάδα Υγείας Αμπελοκήπων Λάρισας εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω