Στο πλαίσιο των εκδρομών που διοργανώνει ο Δήμος Τεμπών, πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή στις 10 Οκτωβρίου 2024 για τα μέλη του ΚΑΠΗ Πυργετού στη Θήβα. Η εκδρομή περιελάμβανε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά, στην Ιερά Μονή του Αγίου Λουκά του Ιατρού, καθώς και περιήγηση στην πόλη της Θήβας.

Η πρώτη στάση έγινε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της περιοχής, χτισμένη στην κορυφή του όρους Σαγματίου σε υψόμετρο 747 μέτρων, προσφέροντας μαγευτική θέα στον βοιωτικό κάμπο και τις λίμνες της περιοχής. Τα μέλη του ΚΑΠΗ προσκύνησαν στο καθολικό της μονής, που κτίστηκε τον 12ο αιώνα και είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Ξεναγήθηκαν από τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Παΐσιο Ναυπλιώτη, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ιστορία της μονής και τις αναστηλωτικές εργασίες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, ενός σύγχρονου Αγίου με μεγάλη απήχηση στους πιστούς.

Στη συνέχεια, η εκδρομή συνεχίστηκε στην πόλη της Θήβας, όπου τα μέλη του ΚΑΠΗ απόλαυσαν το μεσημεριανό τους γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θαυμάζοντας τα αρχαία μνημεία της. Η Θήβα, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της αρχαιότητας, υπήρξε κέντρο πολιτισμού και δύναμης στον ελλαδικό χώρο κατά τον 4ο αιώνα π.Χ., και οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από την πλούσια ιστορική της κληρονομιά.

Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Μανώλη, για τη συνεχή υποστήριξή του στα μέλη της τρίτης ηλικίας και για τις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Τεμπών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ο Δήμος, μέσω του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών, στέκεται πάντα στο πλευρό των ηλικιωμένων, προσφέροντάς τους ποιοτικές εμπειρίες και ευκαιρίες για κοινωνική συμμετοχή.

Την εκδρομή συνόδευσαν η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα. Ζωή Σαραντοπούλου – Παρίση, η Προϊσταμένη των Κοινωνικών Δομών κα Πανωραία Τσικλητάρη, καθώς και η οικογενειακή βοηθός του ΚΑΠΗ κα Συνοδεία Κουτσιαμπέλα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω