Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε ένα ιδιαίτερα ζεστό κλίμα η διήμερη εκδρομή σε Ξάνθη και Κομοτηνή που διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Η ΑΡΩΓΗ¨ Αμπελώνα για τα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου και για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου.

Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε το παζάρι της Ξάνθης που η λειτουργία του χρονολογείται από τον 15ο . Το παζάρι της Ξάνθης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους ανάπτυξης της υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Δόθηκε η ευκαιρία να ψωνίσουν όσοι επιθυμούσαν από τους πλούσιους πάγκους του παζαριού.

Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε το πανέμορφο Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης που ιδρύθηκε από την Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ). Το Λαογραφικό Μουσείου στεγάζεται στα αρχοντικά του Κουγιουμτζόγλου και Καλούδη. Ο εσωτερικός διάκοσμος υπογραμμίζει το αισθητικό-οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο των κατοίκων. Οι πανέμορφες τοιχογραφίες του Μουσείου είναι του 1880, έργα Βαυαρών και Γερμανών.

Ακολούθησε επίσκεψη στο σπίτι που γεννήθηκε ο μεγάλος μας Μουσικοσυνθέτης Μάνος Χατζηδάκης το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο σήμερα, μετά από τις παρεμβάσεις, είναι μαγευτική και αποτελεί πλέον στολίδι μεγάλης αξίας για τη Ξάνθη. Τώρα λειτουργεί ως ένας πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης ο οποίος ταυτίζεται με το «μεγάλο Μάνο», τον άνθρωπο της σκέψης και της τέχνης.

Στην συνέχεια υπήρχε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην Παλαιά πόλη της Ξάνθης και για φαγητό.

Το απόγευμα επισκεφθήκαμε το Μουσείο της Σκιάς. Πρόκειται για ένα διαφορετικό μουσείο, μοναδικό του είδους στην Ελλάδα, που η ονομασία του αρχικά μπορεί να σας τρομάξει, αλλά σίγουρα θα μας εντυπωσίασε μόλις περάσαμε στους σκοτεινούς χώρους του. Δημιουργός, και ιδιοκτήτης του «Σπιτιού της Σκιάς» Τριαντάφυλλος Βαϊτσης, θεωρείται κορυφαίος του λεγόμενου Shadow Art (τέχνη σκιάς). Αξίζει να αναφέρουμε ότι η καταγωγή του είναι από το Σαραντάπορο Ελασσόνας και τον ευχαριστούμε για την ξενάγηση.

Το βράδυ ακολούθησε φαγητό σε ταβέρνα της παλιά πόλης με ζωντανή μουσική , με πολύ χορό και τραγούδι.

Δείτε φωτογραφίες:

smart

smart

smart

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω