Για το πώς θα εκπονηθούν οι προσεισμικοί έλεγχοι των δημόσιων κτιρίων μέσα στο 2024 ενημερώθηκαν οι Λαρισαίοι πολιτικοί μηχανικοί, σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα, το απόγευμα της Πέμπτης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, στο ξενοδοχείο Grecotel Larissa Imperial.

Η εκδήλωση με τίτλο: «Μηχανικοί Ελεγκτές Προσεισμικού Ελέγχου, για τον επείγοντα προσεισμικό έλεγχο δημοσίων κτηρίων» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ κ. Νίκος Παπαγεωργίου «Επί 100 χρόνια σχεδιάζει την Ελλάδα του μέλλοντος. Χιλιάδες μηχανικοί, όλων τον ειδικοτήτων, παράγουν καθημερινώς έργα, πλούτο, πρόοδο στην οικονομία της χώρας. Το Τεχνικό Επιμελητήριο έχει αναλάβει ένα τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο, μέρος του οποίου έχει να κάνει με το προσεισμικό έλεγχο όλων των κρίσιμων δημόσιων κτιρίων, όπως είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία, η Πυροσβεστική».

Μάλιστα, γνωστοποίησε πως οι προσεισμικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν εντός του 2024.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του:

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες, εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες του τεχνικού κλάδου. Η πρώτη ενότητα αφορούσε στον πρωτοβάθμιο έλεγχο, που περιλαμβάνει την εγγραφή Μηχανικών στο Μητρώο Ελεγκτών αλλά και τη διενέργεια Ελέγχου και την Καταγραφή αποτελεσμάτων από τον κ. Βασίλειο Μπαρδάκη, Δρ Πολιτικό Μηχανικό. Η δεύτερη στον δευτεροβάθμιο Προσεισμικό έλεγχο Κτηρίων, εστιάζοντας στη μεθοδολογία και το θεωρητική υπόβαθρο, με εισηγητή τον κ. Δημήτριο Μπάρο, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω