«Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με τον Ν. 5090/2024» συζητήθηκαν σήμερα, το απόγευμα της Παρασκευής, σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας με κεντρικό ομιλητή τον επίκουρο καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ κ. Ιωάννη Ναζίρη.

Μιλώντας για τις τροποποιήσεις ο κ. Ναζίρης έκανε λόγο για ένα «αγγελτήριο θανάτου των ποινικών κωδίκων του 2019». «Κατά βάση όλες οι τροποποιήσεις που αποτέλεσαν καινοτομίες το 2019 σήμερα έχουν αναστραφεί. Οι τελευταίες τροποποιήσεις έχουν στόχο την αυστηροποίηση των ποινών για να αποτρέψουν ειδικά την μικρομεσαία εγκληματικότητα και δεύτερον την επιτάχυνση της διαδικασίας και την αποφόρτιση κάποιων δικαστικών σχηματισμών» εξήγησε, υπογραμμίζοντας ορισμένες επιφυλάξεις.

«Το πλέον καυτό θέμα στην τρέχουσα περίοδο για τον νομικό κόσμο είναι οι τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα και του κώδικα ποινικής δικονομίας. Οι κινητοποιήσεις μας έρχονται να εκφράσουν την αντίθεσή μας στη φιλοσοφία αυτών των τροποποιήσεων» σημείωσε από πλευράς του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Περισσότερα Εδω