Πριν 80 χρόνια, στις 23 Οκτώβρη 1944, ο ΕΛΑΣ καταδιώκοντας τους ναζί κατακτητές από τη Θεσσαλία και απ’ όλη την Ελλάδα, μπαίνει νικητής και απελευθερωτής θριαμβευτικά στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στο Βόλο και στη Λάρισα.

Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων και το περιοδικό Θεσσαλία στους Κοινωνικούς Αγώνες, με την αφορμή των 80 χρόνων από την Απελευθέρωση της Λάρισας από τα στρατεύματα Κατοχής, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Οκτώβρη 2024, ώρα 18.30΄, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ – Ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας βιβλίων των Κοινωνικών Αγώνων της Μαγνησίας, της περιόδου της Αντίστασης – Εμφυλίου. Είναι και πρόεδρος του παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ – Ιστορικός ερευνητής, εκδότης του περιοδικού «Θεσσαλία στους Κοινωνικούς Αγώνες» και μέλος της Ομάδας Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων.

Η Ομάδα Μελέτης Ιστορίας Κοινωνικών Αγώνων με την συστηματική μελέτη της Ιστορίας των Κοινωνικών Αγώνων και με τις δράσεις της προσπαθεί να αναδείξει την «απαγορευμένη» για χρόνια, και «εν πολλοίς» άγνωστη, ιστορία του Λαού μας. Σκοπός της είναι να συνδέσει διαλεκτικά το χθες με το σήμερα και να σταθεί στη «σωστή πλευρά της Ιστορίας», ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να συμβάλει υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, υπέρ της επικράτησης των φιλειρηνικών, των αντιπολεμικών, των απελευθερωτικών κινημάτων και της αδελφοσύνης των λαών. Στην πορεία αυτή προσπαθεί ακόμα να ευαισθητοποιήσει όλους τους Θεσσαλούς, να συμβάλουν με την συμμετοχή τους στους αγώνες – μέσα από κάθε συλλογικότητα – παίρνοντας την σκυτάλη για την συνέχιση της ημιτελούς προσπάθειας της Αντίστασης, για να ανθίσει στις μέρες μας το όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω