Άνοιξε τις πύλες του σήμερα, το πρωί της Τετάρτης το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, ένα εθνικής σημασίας, πρωτοπόρο και καινοτόμο συνέδριο, που έχει θεσμοθετηθεί και διοργανώνεται στην Ελλάδα κάθε δύο χρόνια.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί επί τέσσερις ημέρες στο Αμφιθέατρο και τους εξαιρετικούς χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-«Μουσείο «Γ.Ι. Κατσίγρα»- και προβλέπεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο, όπως συνέβη και στα προηγούμενα συνέδρια.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δίκτυο Περραιβία», με έδρα την Ελασσόνα. με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/ΙΑΚΑ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Ελασσόνας, τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας «Γ.Ι.Κατσίγρα» και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Επιστημών, στις 6-7-8 και 9 Μαρτίου 2024, ενώ υποστηρίζεται από το Επιμελητήριο Λάρισας.

«Σήμερα υλοποιούμε το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τέσσερις ημέρες, από σήμερα μέχρι το Σάββατο 9 Μαρτίου στη Λάρισα. Πάνω από τριακόσιους επιστήμονες θα συμμετάσχουν στο πανελλήνιο αυτό συνέδριο, στη μεγάλη συνάντηση του δυτικού πολιτισμού. Η τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχει πάρα πολύ ενεργά και έχουμε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού από όλη τη χώρα. Είμαστε περήφανοι και ευχαριστούμε τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τη Δημοτική Πινακοθήκη για την άριστη φιλοξενία και διοργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία, κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω